“Tegyünk gyümölcsöt a salátákba” Mentás-fetás baracksaláta

Egyre népszerűbbek a gyümölccsel ízesített sós saláták, ha pedig meleg van, miért ne kevernénk a salátánkba lédús őszibarackot, amely remekül kiegyensúlyozza a feta sajt sósságát és édesíti a paradicsomot.

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~300 Kcal/adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 5 db paradicsom
  • 15 dkg feta sajt 
  • 50 dkg őszibarack / nektarin
  • 10 g friss menta 
  • fél citrom leve
  • 3 ek Vénusz Omega 3&6
  • só, bors


Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a paradicsomot, és vágjuk 3-4 centis kockákra. Az őszibarack héját húzzuk le, távolítsuk el a magját, és vágjuk szintén 3-4 centis kockákra.
  2. Nagy salátástálban keverjük össze a barackot a paradicsommal és forgassuk hozzá a darabokra vágott feta sajtot. Adjuk a salátához a pár kanál olajat, a felcsíkozott mentaleveleket, és facsarjuk rá a citrom levét.
  3. Sózzuk ízlés szerint, forgassuk össze óvatosan, és tálaljuk!


Elkészítési tipp

Használjunk sárga színű őszibarackot, aminek könnyen le tudjuk húzni a héját vagy nektarint, amit még pucolni sem kell.

Tehetünk bele koktélparadicsomot is, amit csak félbe kell vágni a saláta készítésekor.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

845 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Tegyünk gyümölcsöt a salátákba” Mentás-fetás baracksaláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a paradicsomot, és vágjuk 3-4 centis kockákra. Az őszibarack héját húzzuk le, távolítsuk el a magját, és vágjuk szintén 3-4 centis kockákra.
  2. Nagy salátástálban keverjük össze a barackot a paradicsommal és forgassuk hozzá a darabokra vágott feta sajtot. Adjuk a salátához a pár kanál olajat, a felcsíkozott mentaleveleket, és facsarjuk rá a citrom levét.
  3. Sózzuk ízlés szerint, forgassuk össze óvatosan, és tálaljuk!



Elkészítési tipp

Használjunk sárga színű őszibarackot, aminek könnyen le tudjuk húzni a héját vagy nektarint, amit még pucolni sem kell.

Tehetünk bele koktélparadicsomot is, amit csak félbe kell vágni a saláta készítésekor.

Vénusz tipp

Ha Vénusz Omega 3&6 étolajat használunk, hozzájárulhatunk a vér normál koleszterinszintjének a fenntartásához.