“Tegyünk gyümölcsöt a salátákba” Mentás-fetás baracksaláta

Egyre népszerűbbek a gyümölccsel ízesített sós saláták, ha pedig meleg van, miért ne kevernénk a salátánkba lédús őszibarackot, amely remekül kiegyensúlyozza a feta sajt sósságát és édesíti a paradicsomot.

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~300 Kcal/adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 5 db paradicsom
  • 15 dkg feta sajt 
  • 50 dkg őszibarack / nektarin
  • 10 g friss menta 
  • fél citrom leve
  • 3 ek Vénusz Omega 3&6
  • só, bors


Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a paradicsomot, és vágjuk 3-4 centis kockákra. Az őszibarack héját húzzuk le, távolítsuk el a magját, és vágjuk szintén 3-4 centis kockákra.
  2. Nagy salátástálban keverjük össze a barackot a paradicsommal és forgassuk hozzá a darabokra vágott feta sajtot. Adjuk a salátához a pár kanál olajat, a felcsíkozott mentaleveleket, és facsarjuk rá a citrom levét.
  3. Sózzuk ízlés szerint, forgassuk össze óvatosan, és tálaljuk!


Elkészítési tipp

Használjunk sárga színű őszibarackot, aminek könnyen le tudjuk húzni a héját vagy nektarint, amit még pucolni sem kell.

Tehetünk bele koktélparadicsomot is, amit csak félbe kell vágni a saláta készítésekor.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

721 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Tegyünk gyümölcsöt a salátákba” Mentás-fetás baracksaláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a paradicsomot, és vágjuk 3-4 centis kockákra. Az őszibarack héját húzzuk le, távolítsuk el a magját, és vágjuk szintén 3-4 centis kockákra.
  2. Nagy salátástálban keverjük össze a barackot a paradicsommal és forgassuk hozzá a darabokra vágott feta sajtot. Adjuk a salátához a pár kanál olajat, a felcsíkozott mentaleveleket, és facsarjuk rá a citrom levét.
  3. Sózzuk ízlés szerint, forgassuk össze óvatosan, és tálaljuk!



Elkészítési tipp

Használjunk sárga színű őszibarackot, aminek könnyen le tudjuk húzni a héját vagy nektarint, amit még pucolni sem kell.

Tehetünk bele koktélparadicsomot is, amit csak félbe kell vágni a saláta készítésekor.

Vénusz tipp

Ha Vénusz Omega 3&6 étolajat használunk, hozzájárulhatunk a vér normál koleszterinszintjének a fenntartásához.