“Együnk ma különlegeset” Szőlős saláta füstölt sonkával és mustáros öntettel

A szőlő kihozza a sonka ízét, a mustáros öntet kikerekíti az ízeket. Ha igazán finomra és szokatlanra vágyunk próbáljuk ki ezt csodás színű, szőlős salátát.

Elő- és elkészítési idő

5 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~240 Kcal/adag

Allergének

Mustár

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kisebb jégsaláta
  • 100 g szeletelt füstölt sonka
  • 2 fürt szőlő
  • 2 tk  dijoni mustár
  • 2 ek fehérbor ecet
  • 2 ek Vénusz D-vitamin
  • 3 ek tejszín
  • kis csokor petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés

  1. Kezdjük a salátaöntettel: Keverőedényben habverővel dolgozzuk össze a mustárt az ecettel, az olajjal, és egy csipet sóval. Ha már egyneművé vált, folyamatos keverés közben adjuk hozzá a tejszínt is.
  2. Mossuk meg alaposan a salátát, szedjük leveleire, majd szárítsuk le róla a folyadékot. A szőlőszemeket szedjük le a szárról, öblítsük át, majd vágjuk félbe.
  3. Nagy salátástálban forgassuk össze a szőlővel a falatnyi darabokra tépkedett salátát és sonkát. Locsoljunk rá a dresszingből és tálaljuk minél előbb apróra vágott friss petrezselyemmel, és frissen őrölt borssal.


Elkészítési tipp

Ha kapunk cseresznyét, kiválóan helyettesíthetjük vele a szőlőt!

Ételallergia tipp

Laktózmentes tejszínnel készítve könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt!

Vénusz Immuno étolaj

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

625 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Együnk ma különlegeset” Szőlős saláta füstölt sonkával és mustáros öntettel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kezdjük a salátaöntettel: Keverőedényben habverővel dolgozzuk össze a mustárt az ecettel, az olajjal, és egy csipet sóval. Ha már egyneművé vált, folyamatos keverés közben adjuk hozzá a tejszínt is.
  2. Mossuk meg alaposan a salátát, szedjük leveleire, majd szárítsuk le róla a folyadékot. A szőlőszemeket szedjük le a szárról, öblítsük át, majd vágjuk félbe.
  3. Nagy salátástálban forgassuk össze a szőlővel a falatnyi darabokra tépkedett salátát és sonkát. Locsoljunk rá a dresszingből és tálaljuk minél előbb apróra vágott friss petrezselyemmel, és frissen őrölt borssal.



Elkészítési tipp

Ha kapunk cseresznyét, kiválóan helyettesíthetjük vele a szőlőt!

Ételallergia tipp

Laktózmentes tejszínnel készítve könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt!

Vénusz tipp

Vénusz D-vitamin étolaj használatával hozzájárulhatunk az egészséges csontozat és fogazat fenntartásához.