“Mindennek az alapja” Klasszik lecsó

Ahány ház, annyi lecsó. De fontos tisztázni az alapokat ahhoz, hogy aztán kényünk-kedvünk szerint úgy csavarjuk, ahogy csak szeretnénk. Ez itt a húsmentes, alap recept.

Elő- és elkészítési idő

25 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~300 Kcal / adag

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Csumázzuk ki a paprikákat és szeleteljük fel nem túl apró, 3-4 cm-es darabokra.
  2. Pucoljuk meg a hagymát és a fokhagymát. A hagymát  semmiképp se vágjuk apróra, mert a jó lecsó kicsit édes, ezt pedig a 2-3 cm nagyságú hagyma darabok adják meg neki.
  3. Daraboljuk a paradicsomot is 3-4 centis kockákra.
  4. Hevítsünk nagyobb lábosban Vénusz napraforgó-étolajat. A forró olajban dinszteljük meg a hagymát, ha már összeesett, a fokhagymát is. Szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük össze, majd mielőtt a paprika odakapna, adjuk hozzá a feldarabolt lecsópaprikát. 
  5. Pirítsuk össze, majd keverjük bele a paradicsomot is. Fedjük le a lábost, és alacsony lángon, 10-15 perc alatt főzzük készre a lecsót.
  6. Sózzuk ízlés szerint, tálaljuk forrón.


Elkészítési tipp

Zsiradék gyanánt használhatunk akár szalonnát is, de ekkor is tegyünk hozzá 1 evőkanál Vénusz étolajat, hogy ne kapjon oda.

Fontos, hogy lecsó paprikát válasszunk, ami kevésbé lédús, mint a TV paprika, mert különben a lecsónk túl sok levet ereszt.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

706 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Mindennek az alapja” Klasszik lecsó

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Csumázzuk ki a paprikákat és szeleteljük fel nem túl apró, 3-4 cm-es darabokra.
  2. Pucoljuk meg a hagymát és a fokhagymát. A hagymát  semmiképp se vágjuk apróra, mert a jó lecsó kicsit édes, ezt pedig a 2-3 cm nagyságú hagyma darabok adják meg neki.
  3. Daraboljuk a paradicsomot is 3-4 centis kockákra.
  4. Hevítsünk nagyobb lábosban Vénusz napraforgó-étolajat. A forró olajban dinszteljük meg a hagymát, ha már összeesett, a fokhagymát is. Szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük össze, majd mielőtt a paprika odakapna, adjuk hozzá a feldarabolt lecsópaprikát. 
  5. Pirítsuk össze, majd keverjük bele a paradicsomot is. Fedjük le a lábost, és alacsony lángon, 10-15 perc alatt főzzük készre a lecsót.
  6. Sózzuk ízlés szerint, tálaljuk forrón.



Elkészítési tipp

Zsiradék gyanánt használhatunk akár szalonnát is, de ekkor is tegyünk hozzá 1 evőkanál Vénusz étolajat, hogy ne kapjon oda.

Fontos, hogy lecsó paprikát válasszunk, ami kevésbé lédús, mint a TV paprika, mert különben a lecsónk túl sok levet ereszt.

Vénusz tipp

Az 4 evőkanál Vénusz étolaj soknak tűnhet az elején, de a tetemes zöldség mennyiség miatt kell az ételnek ennyi zsiradék.