“Ne kíméljetek” Kolbászos-tojásos lecsó

Rendben, nyáron elsősorban könnyű ételeket ajánlott enni, de azért a kolbászos-tojásos lecsó akkor is a szezon elengedhetetlen fogása! Mindenképp dukál hozzá egy óriási karéj fehér kenyér!

Elő- és elkészítési idő

25 + 35 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~700 Kcal / adag

Allergének

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • 4 nagyobb fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 kg lecsó paprika
  • 1 kg paradicsom
  • 4 db tojás
  • 20 dkg száraz kolbász

Elkészítés

  1. A megadott recept szerint elkészítjük az alap lecsót. 
  2. Míg készül a lecsó, szeleteljük fel vékony szeletekre a kolbászt, és kevés olajon pirítsuk meg egy teflonserpenyőben. 
  3. Adjuk hozzá a kolbászt a kiolvadt zsírjával együtt a kész lecsóhoz, forraljuk össze, majd üssük bele a tojásokat is. Fakanállal, pár mozdulattal keverjük bele, ha túl levesnek találnánk, adjunk hozzá még tojást bátran.
  4. Sózzuk ízlés szerint, tálaljuk forrón, fehér kenyérrel, frissen őrölt borssal, esetleg egy kevés hegyes erős paprikával.


Elkészítési tipp

Ha jobban szeretjük a főtt kolbászt, akkor a kolbászt 5-10 centis darabokban a hagyma után hozzáadva főzzük bele a lecsóba.

Még gazdagabbá tehetjük a lecsót, ha virslit is főzünk bele. Ezt tehetjük egészben vagy apró darabokra vágva is, de mindenképpen csak pár perccel az előtt tegyük bele, mielőtt elkészül az étel, így nem fő majd szét.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ne kíméljetek” Kolbászos-tojásos lecsó

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megadott recept szerint elkészítjük az alap lecsót. 
  2. Míg készül a lecsó, szeleteljük fel vékony szeletekre a kolbászt, és kevés olajon pirítsuk meg egy teflonserpenyőben. 
  3. Adjuk hozzá a kolbászt a kiolvadt zsírjával együtt a kész lecsóhoz, forraljuk össze, majd üssük bele a tojásokat is. Fakanállal, pár mozdulattal keverjük bele, ha túl levesnek találnánk, adjunk hozzá még tojást bátran.
  4. Sózzuk ízlés szerint, tálaljuk forrón, fehér kenyérrel, frissen őrölt borssal, esetleg egy kevés hegyes erős paprikával.



Elkészítési tipp

Ha jobban szeretjük a főtt kolbászt, akkor a kolbászt 5-10 centis darabokban a hagyma után hozzáadva főzzük bele a lecsóba.

Még gazdagabbá tehetjük a lecsót, ha virslit is főzünk bele. Ezt tehetjük egészben vagy apró darabokra vágva is, de mindenképpen csak pár perccel az előtt tegyük bele, mielőtt elkészül az étel, így nem fő majd szét.

Vénusz tipp

Ha szeretnénk kicsit odafigyelni egészségünkre, készítsük az ételt Vénusz Omega 3&6 étolajjal és így gondoskodhatunk vérünk normál koleszterinszintjének fenntartásáról is.