A pirítgatás szerelmeseinek - Ratatouille

Franciaországban is készül lecsó, és ebből sem hiányozhat a paprika és a paradicsom, de jön még hozzá cukkini és padlizsán is. Csodálatos, könnyű nyári étel, friss fűszernövényekkel.

Elő- és elkészítési idő

20 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~600 Kcal / adag

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb padlizsán
  • 1 nagyobb cukkini
  • 1 kápia vagy pritamin paprika
  • 2 db lecsópaprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 marék bazsalikom
  • friss kakukkfű, rozmaring
  • 5 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • só, bors

Elkészítés

  1. A jó ratatouille-nak a titka az egyformára vágott zöldségekben rejlik, illetve abban, hogy minden hozzávalóját külön pirítjuk meg. Ezért első lépés gyanánt fogjuk a zöldségeket, és a fokhagyma és a fűszernövények kivételével vágjuk mindet nagyjából 2 cm-es kockákra. A fokhagymát szeljük vékony lapokra. A cukkinit és a padlizsánt enyhén sózzuk be.
  2. Széles teflonserpenyőben hevítsünk kevés Vénusz Omega 3&6 étolajat, és dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kapna, tegyük át egy magasabb fazékba, alacsony lángra.
  3. Folytassuk a serpenyőben a paprikákkal, ha összeesett, mehet ez is a fazékba.
  4. Jöhet a padlizsán. Pótoljuk az olajat a serpenyőben, majd nagy lángon pirítsuk meg, amíg színt kap,  mehet ez is a fazékba.
  5. Végül ugyanezt ismételjük meg a cukkinivel is.
  6. A paradicsomot nem kell külön előpirítani, ez mehet egyből a fazékba. 
  7. Kössük kis csokorba a fűszernövényeket, tegyük az alacsony lángon rotyogó francia lecsóba, fedjük le, és 10 perc alatt főzzük készre. 
  8. Sózzuk ízlés szerint és tálaljuk forrón!


                Elkészítési tipp

                A padlizsánt és a cukkinit érdemes finoman besózni, miután felkockáztuk őket, így kieresztik kicsit a levüket, és ropogósabbra sülnek.

                Ha nem fogyna el mind egyszerre, megkóstolhatjuk hidegen is a ratatouille-t: nagyon könnyű, frissítő étel.

                A végén meglocsolhatjuk olívaolajjal is, így még gazdagabb lesz az íze.

                Vénusz Omega 3&6

                A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

                Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

                TOVÁBBI RECEPTEK

                719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

                Betöltést jelző forgó ikon

                További receptek betöltése

                A pirítgatás szerelmeseinek - Ratatouille

                Hozzávalók

                Elkészítés

                1. A jó ratatouille-nak a titka az egyformára vágott zöldségekben rejlik, illetve abban, hogy minden hozzávalóját külön pirítjuk meg. Ezért első lépés gyanánt fogjuk a zöldségeket, és a fokhagyma és a fűszernövények kivételével vágjuk mindet nagyjából 2 cm-es kockákra. A fokhagymát szeljük vékony lapokra. A cukkinit és a padlizsánt enyhén sózzuk be.
                2. Széles teflonserpenyőben hevítsünk kevés Vénusz Omega 3&6 étolajat, és dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kapna, tegyük át egy magasabb fazékba, alacsony lángra.
                3. Folytassuk a serpenyőben a paprikákkal, ha összeesett, mehet ez is a fazékba.
                4. Jöhet a padlizsán. Pótoljuk az olajat a serpenyőben, majd nagy lángon pirítsuk meg, amíg színt kap,  mehet ez is a fazékba.
                5. Végül ugyanezt ismételjük meg a cukkinivel is.
                6. A paradicsomot nem kell külön előpirítani, ez mehet egyből a fazékba. 
                7. Kössük kis csokorba a fűszernövényeket, tegyük az alacsony lángon rotyogó francia lecsóba, fedjük le, és 10 perc alatt főzzük készre. 
                8. Sózzuk ízlés szerint és tálaljuk forrón!



                              Elkészítési tipp

                              A padlizsánt és a cukkinit érdemes finoman besózni, miután felkockáztuk őket, így kieresztik kicsit a levüket, és ropogósabbra sülnek.

                              Ha nem fogyna el mind egyszerre, megkóstolhatjuk hidegen is a ratatouille-t: nagyon könnyű, frissítő étel.

                              A végén meglocsolhatjuk olívaolajjal is, így még gazdagabb lesz az íze.

                              Vénusz tipp

                              A francia lecsó alapvetően egészséges étel, de ha Vénusz Omega 3&6 étolajat használunk vérünk normál koleszterinszintjének fenntartásáról is gondoskodhatunk.