Dzsuvecs - rakott lecsó

A dzsuvecs egy rakott lecsós étel, ami rizzsel és sertéshússal készül, rétegezve. Igazán laktató és finom, úgyhogy megéri belefektetni a munkát, biztos, hogy hálás lesz érte a család.

Elő- és elkészítési idő

30 +80 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~800 Kcal/adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 15 dkg rizs
  • 2,2 dl víz
  • 60 dkg sertés tarja
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5-6 paradicsom
  • 5-6 lecsó paprika
  • 1 piros kalifornia paprika
  • 3 dl tejföl
  • só, bors
  • 3-4 ek Vénusz napraforgó-étolaj

Elkészítés

  1. Kezdjük a rizzsel: Hevítsünk kevés Vénusz étolajat egy fazékban, adjuk hozzá a rizst, pirítsuk át, amíg üvegesedni kezdenek a rizsszemek, sózzuk, majd öntsük fel a vízzel. Fedjük le a lábost, vegyük a lángot a legkisebb fokozatra, és főzzük készre 15 perc alatt.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
  3. Vágjuk a tarját centi vastag szeletekre, majd enyhén klopfoljuk ki. 
  4. Az össze zöldséget vágjuk vékony karikákra.
  5. Magas falú tepsit, vagy jénai tálat kenjünk ki kevés étolajjal, majd kezdjük el rétegezni a hozzávalókat a következő módon: tarja, hagyma, fokhagyma, paradicsom, paprikák, rizs. Ismételjük amíg el nem fogynak a hozzávalók, közben sózzuk, borsozzuk. Fejezzük be a rétegezést tejföllel, majd fedjük le, és dobjuk a sütőbe 1 órára. 
  6. Az idő elteltével távolítsuk el a tepsi tetejét, és 15 perc alatt pirítsuk készre a rakott lecsót.
  7. Tálaljuk forrón!

              Elkészítési tipp

              Rizs helyett készíthetjük akár kölessel is a dzsuvecset.

              Sertés helyett használhatunk marha, vagy akár bárány húst.

              Vénusz 100% napraforgó-étolaj

              A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

              Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

              TOVÁBBI RECEPTEK

              716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

              Betöltést jelző forgó ikon

              További receptek betöltése

              Dzsuvecs - rakott lecsó

              Hozzávalók

              Elkészítés

              1. Kezdjük a rizzsel: Hevítsünk kevés Vénusz étolajat egy fazékban, adjuk hozzá a rizst, pirítsuk át, amíg üvegesedni kezdenek a rizsszemek, sózzuk, majd öntsük fel a vízzel. Fedjük le a lábost, vegyük a lángot a legkisebb fokozatra, és főzzük készre 15 perc alatt.
              2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
              3. Vágjuk a tarját centi vastag szeletekre, majd enyhén klopfoljuk ki. 
              4. Az össze zöldséget vágjuk vékony karikákra.
              5. Magas falú tepsit, vagy jénai tálat kenjünk ki kevés étolajjal, majd kezdjük el rétegezni a hozzávalókat a következő módon: tarja, hagyma, fokhagyma, paradicsom, paprikák, rizs. Ismételjük amíg el nem fogynak a hozzávalók, közben sózzuk, borsozzuk. Fejezzük be a rétegezést tejföllel, majd fedjük le, és dobjuk a sütőbe 1 órára. 
              6. Az idő elteltével távolítsuk el a tepsi tetejét, és 15 perc alatt pirítsuk készre a rakott lecsót.
              7. Tálaljuk forrón!


                          Elkészítési tipp

                          Rizs helyett készíthetjük akár kölessel is a dzsuvecset.

                          Sertés helyett használhatunk marha, vagy akár bárány húst.

                          Vénusz tipp

                          Próbáljuk ki hozzá a Vénusz Napfölt!