“Ha tudni akarod milyen a klasszikus” Bécsi borjú

A tányér nagyságú rántott hús gondolata is csodálatos. Ha ez egy klasszikus bécsi borjú, az meg még örömtelibb. Oh, milyen csodás is a vasárnap, mikor ez az étel kerül az asztalra!

Elő- és elkészítési idő

35 perc + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~956 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 szelet 6-8 mm vastag borjúcomb (szeletenként 12-15dkg)
  • bors
  • 10 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl Vénusz Sütőolaj
  • 1kg kifliburgonya
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 ek tökmagolaj
  • 2 dl víz
  • 1 ek porcukor
  • 3 ek ecet
  • bors

Elkészítés

  1. Kezdjük a krumplisalátával, mert kell neki 2-3 óra pihenő, hogy igazán összeérjenek az ízek. Pucoljuk meg a krumplit, öblítsük át alaposan, majd bő sós vízben tegyük fel főni. 20-25perc alatt megpuhul: vigyázzunk hogy ne főzzük túl. Ha megfőtt, folyó hideg víz alatt hagyjuk kihűlni, majd szeljük vékony szeletekre. A lilahagymát vágjuk egészen apróra, majd nagy salátástálban keverjük össze a krumplival.
  2. Kis forralóedényben forraljuk össze a vizet az ecettel és a cukorral. Öntsük a krumplira, adjuk hozzá a tökmagolajat, sózzuk ízlés szerint és forgassuk össze óvatosan, hogy ne törjük szét a krumplit. Hagyjuk kihűlni, és felhasználásig tegyük hűtőbe.
  3. Tegyük a borjúszeleteket két folpack közé, és klopfoljuk 4-5 mm vastagságúra. Sózzuk, borsozzuk a hús mindkét oldalát.
  4. Széles, lapos edényben tegyük fel melegedni az olajat.
  5. Forgassuk meg a húst a lisztben, hogy lepje be mindenhol, a felesleget rázzuk le. Mártsuk a felvert tojásba amíg egyenletesen belepi, majd a zsemlemorzsába. A felesleget ezúttal is ütögessük le.
  6. Helyezzük a bepanírozott hússzeleteket a forró (160-170 fok) olaj és vaj keverékébe, hogy ússzon, de ne lepje be az olaj. Süssük másfél-két percig egy-egy oldalát, közben forgassuk. 
  7. Papírtörlőn itassuk fel a felesleges olajat, majd tálaljuk forrón, a hideg krumplisalátával.

Elkészítési tipp

Még finomabb és színesebb lesz a salátánk, ha friss, apróra vágott snidlinget keverünk hozzá.

Klopfoláskor ne verjük szét nagyon a húst, elegendő a klopfoló sima oldalát használni.

Készítsünk házilag zsemlemorzsát! Ehhez nem kell mást tennünk mint 2-3 nap alatt teljesen kiszárítani pár zsemlét, vagy a háztartásban fellelhető pékárumaradványokat, majd konyhai robotgéppel apróra darálni.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ha tudni akarod milyen a klasszikus” Bécsi borjú

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kezdjük a krumplisalátával, mert kell neki 2-3 óra pihenő, hogy igazán összeérjenek az ízek. Pucoljuk meg a krumplit, öblítsük át alaposan, majd bő sós vízben tegyük fel főni. 20-25perc alatt megpuhul: vigyázzunk hogy ne főzzük túl. Ha megfőtt, folyó hideg víz alatt hagyjuk kihűlni, majd szeljük vékony szeletekre. A lilahagymát vágjuk egészen apróra, majd nagy salátástálban keverjük össze a krumplival.
  2. Kis forralóedényben forraljuk össze a vizet az ecettel és a cukorral. Öntsük a krumplira, adjuk hozzá a tökmagolajat, sózzuk ízlés szerint és forgassuk össze óvatosan, hogy ne törjük szét a krumplit. Hagyjuk kihűlni, és felhasználásig tegyük hűtőbe.
  3. Tegyük a borjúszeleteket két folpack közé, és klopfoljuk 4-5 mm vastagságúra. Sózzuk, borsozzuk a hús mindkét oldalát.
  4. Széles, lapos edényben tegyük fel melegedni az olajat.
  5. Forgassuk meg a húst a lisztben, hogy lepje be mindenhol, a felesleget rázzuk le. Mártsuk a felvert tojásba amíg egyenletesen belepi, majd a zsemlemorzsába. A felesleget ezúttal is ütögessük le.
  6. Helyezzük a bepanírozott hússzeleteket a forró (160-170 fok) olaj és vaj keverékébe, hogy ússzon, de ne lepje be az olaj. Süssük másfél-két percig egy-egy oldalát, közben forgassuk. 
  7. Papírtörlőn itassuk fel a felesleges olajat, majd tálaljuk forrón, a hideg krumplisalátával.


Elkészítési tipp

Még finomabb és színesebb lesz a salátánk, ha friss, apróra vágott snidlinget keverünk hozzá.

Klopfoláskor ne verjük szét nagyon a húst, elegendő a klopfoló sima oldalát használni.

Készítsünk házilag zsemlemorzsát! Ehhez nem kell mást tennünk mint 2-3 nap alatt teljesen kiszárítani pár zsemlét, vagy a háztartásban fellelhető pékárumaradványokat, majd konyhai robotgéppel apróra darálni.

Vénusz tipp

Használjunk a sütéshez vaj helyett Vénusz étolajat a vaj ízével és illatával!