Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Fűszeres mindent bele” Menemen - A török lecsó

A menemen a mi tojásos lecsónk török változata, ami a chilitől és az oregánótól kicsit fűszeresebb.

Elő- és elkészítési idő

10 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~450 Kcal

Allergének

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kis fej hagyma
  • 1 tk őrölt chili paprika
  • 1 tk szárított ( vagy friss) oregánó
  • 1 zöld kalifornia paprika
  • 2 paradicsom
  • 4 tojás
  • 1 szál újhagyma zöld része a tálaláshoz
  • 3 ek olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

  1. Hevítsünk olajat egy széles teflonserpenyőben.
  2. Pirítsuk le a forró olajban az apróra vágott vöröshagymát, zöld paprikát, chilit és oregánót. Ha már összeesett kicsit, adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot is. Főzzük 6-8 percig, amíg kicsit elpárolog a leve, majd szedjük ki a szószos zöldség felét egy tányérra, a serpenyőt pedig tegyük vissza a tűzre nagy lángra.
  3. Keverőedényben verjük fel a tojásokat, és öntsük a serpenyőbe, mintha rántottát készítenénk. Néha átkeverve süssük készre, majd vegyük le a tűzről, és forgassuk bele a korábban félretett zöldséget is. 
  4. Sózzuk , borsozzuk ízlés szerint, tálaljuk tűzforrón, vékony csíkokra szelt újhagymával.

      Elkészítési tipp

      Feldobhatjuk a menement apróra vágott cukkinivel, padlizsánnal is!

      A tojást süssük át rendesen, de inkább habos puha rántotta legyen belőle, mint kemény!

      Az igazi menemen szinte tocsog az olajban, bátran használjunk sokat belőle!

      Vénusz 100% napraforgó-étolaj

      A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

      Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

      TOVÁBBI RECEPTEK

      896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

      Betöltést jelző forgó ikon

      További receptek betöltése

      “Fűszeres mindent bele” Menemen - A török lecsó

      Hozzávalók

      Elkészítés

      1. Hevítsünk olajat egy széles teflonserpenyőben.
      2. Pirítsuk le a forró olajban az apróra vágott vöröshagymát, zöld paprikát, chilit és oregánót. Ha már összeesett kicsit, adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot is. Főzzük 6-8 percig, amíg kicsit elpárolog a leve, majd szedjük ki a szószos zöldség felét egy tányérra, a serpenyőt pedig tegyük vissza a tűzre nagy lángra.
      3. Keverőedényben verjük fel a tojásokat, és öntsük a serpenyőbe, mintha rántottát készítenénk. Néha átkeverve süssük készre, majd vegyük le a tűzről, és forgassuk bele a korábban félretett zöldséget is. 
      4. Sózzuk , borsozzuk ízlés szerint, tálaljuk tűzforrón, vékony csíkokra szelt újhagymával.


          Elkészítési tipp

          Feldobhatjuk a menement apróra vágott cukkinivel, padlizsánnal is!

          A tojást süssük át rendesen, de inkább habos puha rántotta legyen belőle, mint kemény!

          Az igazi menemen szinte tocsog az olajban, bátran használjunk sokat belőle!

          Vénusz tipp

          Használhatunk a menemenhez Vénusz napraforgó-étolajat is.