“Ez aztán mámorító” Caponata - A szicíliai lecsó

Fahéj, mazsola, mogyoró és menta is helyet kapott a szicíliaiak lecsó receptjében, amely különleges ízkavalkád, mégis a sűrített paradicsom, a hagyma és a paprika miatt felfedezhetjük benne a mi lecsónkat is.

Elő- és elkészítési idő

25 + 35 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~300 Kcal / adag

Allergének

Földimogyoró

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 póréhagyma fehér része
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 padlizsán
  • 4 zeller szár
  • 1 kápia paprika
  • 10 dkg magozott fekete olajbogyó
  • 1 kis sűrített paradicsom konzerv
  • 10 dkg pörkölt földimogyoró
  • 5 dkg mazsola
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 4 paradicsom
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 30 g friss menta
  • só, bors
  • 2-3 ek Vénusz napraforgó-étolaj

Elkészítés

  1. Vágjuk 2-3 centis kockákra a padlizsánt, sózzuk be, és pihentessük pár percig.
  2. Daraboljuk fel apróra a póréhagymát, fokhagymát, zellert, kápiát, olajbogyót és paradicsomot.
  3. Hevítsünk széles serpenyőben, nagy lángon Vénusz napraforgó-étolajat. Ha elég forró, dobjuk bele a padlizsánt, és néha összerázva, pár perc alatt pirítsuk, amíg kis színt kap.
  4. Toljuk a serpenyő szélére a padlizsánt, vegyük le a hőmérsékletet közepes lángra, és adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, a friss fűszernövények kivételével. Néha átkeverve süssük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  5. Szórjuk meg a felaprított mentával és petrezselyemmel, sózzuk ízlés szerint, és tálaljuk forrón.

          Elkészítési tipp

          Mogyoró helyett használhatunk fenyőmagot, mandulát is.

          Mindig sózzuk be előre a padlizsánt és pihentessük pár percig, ha kockára vágva pirítjuk, így felhasználás előtt “kiizzadja” magát, és kevésbé lesz szivacsos a sütéskor.

          Vénusz napraforgó-étolaj

          Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

          Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

          TOVÁBBI RECEPTEK

          656 db recept találat. Elértél a lista aljára.

          Betöltést jelző forgó ikon

          További receptek betöltése

          “Ez aztán mámorító” Caponata - A szicíliai lecsó

          Hozzávalók

          Elkészítés

          1. Vágjuk 2-3 centis kockákra a padlizsánt, sózzuk be, és pihentessük pár percig.
          2. Daraboljuk fel apróra a póréhagymát, fokhagymát, zellert, kápiát, olajbogyót és paradicsomot.
          3. Hevítsünk széles serpenyőben, nagy lángon Vénusz napraforgó-étolajat. Ha elég forró, dobjuk bele a padlizsánt, és néha összerázva, pár perc alatt pirítsuk, amíg kis színt kap.
          4. Toljuk a serpenyő szélére a padlizsánt, vegyük le a hőmérsékletet közepes lángra, és adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, a friss fűszernövények kivételével. Néha átkeverve süssük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
          5. Szórjuk meg a felaprított mentával és petrezselyemmel, sózzuk ízlés szerint, és tálaljuk forrón.


                  Elkészítési tipp

                  Mogyoró helyett használhatunk fenyőmagot, mandulát is.

                  Mindig sózzuk be előre a padlizsánt és pihentessük pár percig, ha kockára vágva pirítjuk, így felhasználás előtt “kiizzadja” magát, és kevésbé lesz szivacsos a sütéskor.

                  Vénusz tipp

                  A Vénusz étolaj helyett kipróbálhatjuk a Vénusz D-vitamin étolajat is, amely D vitamin tartalmának köszönhetően gondoskodik a csontok és fogak egészségéről.