“Ez aztán mámorító” Caponata - A szicíliai lecsó

Fahéj, mazsola, mogyoró és menta is helyet kapott a szicíliaiak lecsó receptjében, amely különleges ízkavalkád, mégis a sűrített paradicsom, a hagyma és a paprika miatt felfedezhetjük benne a mi lecsónkat is.

Elő- és elkészítési idő

25 + 35 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~300 Kcal / adag

Allergének

Földimogyoró

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 póréhagyma fehér része
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 padlizsán
  • 4 zeller szár
  • 1 kápia paprika
  • 10 dkg magozott fekete olajbogyó
  • 1 kis sűrített paradicsom konzerv
  • 10 dkg pörkölt földimogyoró
  • 5 dkg mazsola
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 4 paradicsom
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 30 g friss menta
  • só, bors
  • 2-3 ek Vénusz napraforgó-étolaj

Elkészítés

  1. Vágjuk 2-3 centis kockákra a padlizsánt, sózzuk be, és pihentessük pár percig.
  2. Daraboljuk fel apróra a póréhagymát, fokhagymát, zellert, kápiát, olajbogyót és paradicsomot.
  3. Hevítsünk széles serpenyőben, nagy lángon Vénusz napraforgó-étolajat. Ha elég forró, dobjuk bele a padlizsánt, és néha összerázva, pár perc alatt pirítsuk, amíg kis színt kap.
  4. Toljuk a serpenyő szélére a padlizsánt, vegyük le a hőmérsékletet közepes lángra, és adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, a friss fűszernövények kivételével. Néha átkeverve süssük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  5. Szórjuk meg a felaprított mentával és petrezselyemmel, sózzuk ízlés szerint, és tálaljuk forrón.

          Elkészítési tipp

          Mogyoró helyett használhatunk fenyőmagot, mandulát is.

          Mindig sózzuk be előre a padlizsánt és pihentessük pár percig, ha kockára vágva pirítjuk, így felhasználás előtt “kiizzadja” magát, és kevésbé lesz szivacsos a sütéskor.

          Vénusz 100% napraforgó-étolaj

          A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

          Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

          TOVÁBBI RECEPTEK

          894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

          Betöltést jelző forgó ikon

          További receptek betöltése

          “Ez aztán mámorító” Caponata - A szicíliai lecsó

          Hozzávalók

          Elkészítés

          1. Vágjuk 2-3 centis kockákra a padlizsánt, sózzuk be, és pihentessük pár percig.
          2. Daraboljuk fel apróra a póréhagymát, fokhagymát, zellert, kápiát, olajbogyót és paradicsomot.
          3. Hevítsünk széles serpenyőben, nagy lángon Vénusz napraforgó-étolajat. Ha elég forró, dobjuk bele a padlizsánt, és néha összerázva, pár perc alatt pirítsuk, amíg kis színt kap.
          4. Toljuk a serpenyő szélére a padlizsánt, vegyük le a hőmérsékletet közepes lángra, és adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, a friss fűszernövények kivételével. Néha átkeverve süssük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
          5. Szórjuk meg a felaprított mentával és petrezselyemmel, sózzuk ízlés szerint, és tálaljuk forrón.


                  Elkészítési tipp

                  Mogyoró helyett használhatunk fenyőmagot, mandulát is.

                  Mindig sózzuk be előre a padlizsánt és pihentessük pár percig, ha kockára vágva pirítjuk, így felhasználás előtt “kiizzadja” magát, és kevésbé lesz szivacsos a sütéskor.

                  Vénusz tipp

                  A Vénusz étolaj helyett kipróbálhatjuk a Vénusz D-vitamin étolajat is, amely D vitamin tartalmának köszönhetően gondoskodik a csontok és fogak egészségéről.