“Szindbád is megirigyelné” Kacsamájas szendvics hagymalekvárral

Ki mondta, hogy egy szendvics nem lehet kulináris élmény? Ezt a kacsamájas szendót lilahagymalekvárral még egy olyan ínyenc is megirigyelné, mint Szindbád.

Elő- és elkészítési idő

60 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~550 Kcal / adag

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg lilahagyma
  • 2 ek kristálycukor
  • 4 ek Vénusz Immuno étolaj
  • balzsamecet
  • 20 dkg pecsenye kacsamáj
  • francia petrezselyem
  • gyökérkenyér
  • só, bors

Elkészítés

  1. Készítsünk lilahagymalekvárt! Ez akkora adag, amelyből el is tudunk tenni bőven. Vágjuk szeletekre a lilahagymát, hevítsük fel a Vénusz Immuno étolajat. Tegyük bele a hagymát, fedjük le, majd néha átkavarva főzzük közepes lángon fél óráig. Ízesítsük a cukorral, a balzsamecettel és sóval, borssal. Hagyjuk tovább rotyogni nagyjából húsz percig, míg lekvár állagúra esik össze.
  2. Áztassuk ki a kacsamájat, vágjuk ki a vastagabb ereket, és papírtörlőn szárítsuk meg. 
  3. A serpenyőben hevítsük fel az étolajat, és pirítsuk meg a májakat. Egyik oldal egy perc, másik oldal még egy perc, és ezt ismételjük kétszer. Ha kész, hagyjuk kicsit kihűlni.
  4. Vágjuk fel a kenyeret, halmozzuk az egyik oldalára a lilahagyma lekvárt, erre helyezzük rá egészben a  sült májakat és a fodros, francia petrezselymet. 
  5. A kenyér másik oldalát tunkoljuk a serpenyőbe, hogy felszívja a visszamaradt májas szaftot,  így omlósabb lesz a szendvics.
  6. Csukjuk össze, csomagoljuk, és kész a fenséges ebéd.

Elkészítési tipp

Tuningolhatjuk még a szendvicset, friss rukkolával vagy spenóttal.

Érdemes nagy adag hagymalekvárt készíteni, mert sokáig eláll, és bármilyen szendvicset vagy sült húst feldobhatunk vele.

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Szindbád is megirigyelné” Kacsamájas szendvics hagymalekvárral

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsünk lilahagymalekvárt! Ez akkora adag, amelyből el is tudunk tenni bőven. Vágjuk szeletekre a lilahagymát, hevítsük fel a Vénusz Immuno étolajat. Tegyük bele a hagymát, fedjük le, majd néha átkavarva főzzük közepes lángon fél óráig. Ízesítsük a cukorral, a balzsamecettel és sóval, borssal. Hagyjuk tovább rotyogni nagyjából húsz percig, míg lekvár állagúra esik össze.
  2. Áztassuk ki a kacsamájat, vágjuk ki a vastagabb ereket, és papírtörlőn szárítsuk meg. 
  3. A serpenyőben hevítsük fel az étolajat, és pirítsuk meg a májakat. Egyik oldal egy perc, másik oldal még egy perc, és ezt ismételjük kétszer. Ha kész, hagyjuk kicsit kihűlni.
  4. Vágjuk fel a kenyeret, halmozzuk az egyik oldalára a lilahagyma lekvárt, erre helyezzük rá egészben a  sült májakat és a fodros, francia petrezselymet. 
  5. A kenyér másik oldalát tunkoljuk a serpenyőbe, hogy felszívja a visszamaradt májas szaftot,  így omlósabb lesz a szendvics.
  6. Csukjuk össze, csomagoljuk, és kész a fenséges ebéd.


Elkészítési tipp

Tuningolhatjuk még a szendvicset, friss rukkolával vagy spenóttal.

Érdemes nagy adag hagymalekvárt készíteni, mert sokáig eláll, és bármilyen szendvicset vagy sült húst feldobhatunk vele.

Vénusz tipp

A Vénusz Vajízű étolaj a vaj ízével teszi ízletesebbé az ételt.