“Vigyél magaddal” Borsós - tükörtojásos rozsszendvics

Nincs is jobb annál, mikor beérve az irodába már egy szuper szendviccsel kényeztetheti magát az ember. Ez a borsókérmes-tükörtojásos tízórai pedig egyenesen ellenállhatatlan.

Elő- és elkészítési idő

20 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~650 Kcal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük puhára a borsót, szűrjük le, majd turmixoljuk simára a petrezselyemmel és egy evőkanál Vénusz Valódi Vajjalt.. Sózzuk ízlés szerint.
  2. Hevítsük fel serpenyőben a másik kanál Vénusz Valódi Vajjalt és készítsünk tükörtojást. Mikor megdermedt a tojás alja, óvatosan fordítsuk a másik oldalára, majd hagyjuk kihűlni a forró serpenyőben.
  3. Kenjük meg a krémmel a rozskenyeret, és óvatosan helyezzük a tetejére a tükörtojást. Dobozoljuk!

Elkészítési tipp

A borsópürét érdemes még este elkészíteni, hogy reggel már csak a tojást kelljen megsütnünk.

Tehetünk bele sajtot vagy sonkát, így még kiadósabb lesz a tízórai.

Ételallergia tipp

Gluténmentes kenyérrel elkészíthetjük a gluténmentes verzióját.

Vénusz+ Valódi Vajas

Margarin és vaj csökkentett zsírtartalmú keveréke. Zsírtartalom: 60% (növényi olajok és zsírok: 54%, tejzsír: 6%). A Vénusz+ Valódi Vajas keverékben a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. A Vénusz+ Valódi Vajas már közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen kenhető, és kiváló kelléke egy fenséges reggelinek. Különlegességével könnyedén tehet emlékezetessé minden reggelit.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Vigyél magaddal” Borsós - tükörtojásos rozsszendvics

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük puhára a borsót, szűrjük le, majd turmixoljuk simára a petrezselyemmel és egy evőkanál Vénusz Valódi Vajjalt.. Sózzuk ízlés szerint.
  2. Hevítsük fel serpenyőben a másik kanál Vénusz Valódi Vajjalt és készítsünk tükörtojást. Mikor megdermedt a tojás alja, óvatosan fordítsuk a másik oldalára, majd hagyjuk kihűlni a forró serpenyőben.
  3. Kenjük meg a krémmel a rozskenyeret, és óvatosan helyezzük a tetejére a tükörtojást. Dobozoljuk!


Elkészítési tipp

A borsópürét érdemes még este elkészíteni, hogy reggel már csak a tojást kelljen megsütnünk.

Tehetünk bele sajtot vagy sonkát, így még kiadósabb lesz a tízórai.

Ételallergia tipp

Gluténmentes kenyérrel elkészíthetjük a gluténmentes verzióját.

Vénusz tipp

A Vénusz Vajvarázslat 47% valódi vajat tartalmaz, így a tojás és a borsókrém is finom vajas ízt kap tőle.