„Turmixolni gyerekjáték” Expressz paradicsomos tészta bazsalikommal

Még az éhes gyerek is tud turmixolni. :) A szósz összeállítása valóban gyerekjáték, expressz megoldás a hétköznap estékre.
Elő- és elkészítési idő

10 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~765 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 0,5 kg koktélparadicsom 
  • 2 evőkanál Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 30 dkg spagetti
  • só, bors
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • 10 levél bazsalikom
  • 10 dkg parmezsán

Elkészítés

  1. A paradicsomokat megmossuk. 
  2. A tűzhelyen 3 liter vizet melegítünk egy edényben egy 1 csapott evőkanál sóval a tészta kifőzéséhez. Ha lobog, beleeresztjük a tésztát, majd a csomagoláson megjelölt ideig főzzük.
  3. A paradicsomot a megpucolt fokhagymával, kevés sóval, borssal és 2 evőkanál Vénusz Omega 3&6 étolajjal botmixer segítségével leturmixoljuk, majd rátépkedjük a bazsalikomot (ollóval is vagdoshatjuk, ha az könnyebb).
  4. A kifőtt, majd leszűrt tésztát a sűrű, bazsalikomos-paradicsomos szósszal összeforgatjuk, kicsit főzhetjük is még vele. 
  5. Lereszeljük a parmezánt, majd gazdagon megszórjuk vele a tésztát, így fogyasztjuk el.


Elkészítési tipp

Ha több időnk van, a koktélparadicsomok felét serpenyőben kicsit megsüthetjük, és találáskor a tésztához keverjük.

A tésztaszószt 2 evőkanál mascarpone hozzáadásával tovább krémesíthetjük.

Ételallergia tipp

A fogás gluténmentes tésztával is elkészíthető.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Turmixolni gyerekjáték” Expressz paradicsomos tészta bazsalikommal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat megmossuk. 
  2. A tűzhelyen 3 liter vizet melegítünk egy edényben egy 1 csapott evőkanál sóval a tészta kifőzéséhez. Ha lobog, beleeresztjük a tésztát, majd a csomagoláson megjelölt ideig főzzük.
  3. A paradicsomot a megpucolt fokhagymával, kevés sóval, borssal és 2 evőkanál Vénusz Omega 3&6 étolajjal botmixer segítségével leturmixoljuk, majd rátépkedjük a bazsalikomot (ollóval is vagdoshatjuk, ha az könnyebb).
  4. A kifőtt, majd leszűrt tésztát a sűrű, bazsalikomos-paradicsomos szósszal összeforgatjuk, kicsit főzhetjük is még vele. 
  5. Lereszeljük a parmezánt, majd gazdagon megszórjuk vele a tésztát, így fogyasztjuk el.



Elkészítési tipp

Ha több időnk van, a koktélparadicsomok felét serpenyőben kicsit megsüthetjük, és találáskor a tésztához keverjük.

A tésztaszószt 2 evőkanál mascarpone hozzáadásával tovább krémesíthetjük.

Ételallergia tipp

A fogás gluténmentes tésztával is elkészíthető.

Vénusz tipp

A Vénusz Omega 3&6 étolaj fogyasztásával hozzájárulunk a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához. Az ezzel készült paradicsomszósz krémes, lágy ízű lesz és természetesen egészséges.