„Gyúrjuk együtt a tésztát!” Csicserikrém, házi pita

A frissen sült piták illata bevonzza a családot a konyhába! A kencét és a pitát pedig már a gyerekek is el tudják készíteni.
Elő- és elkészítési idő

10 + 50 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~368 kcal

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Csicseriborsókrém
  • 40 dkg csicseriborsó (konzerv)
  • 2 evőkanál tahini/szezámkrém
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál római kömény
  • fél citrom leve
  • 2 dl olívaolaj
  • 1 csokor friss koriander
Pita
  • 40 dkg liszt
  • 2 teáskanál só
  • 1 evőkanál Vénusz D vitamin étolaj
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 dl langyos víz 

Elkészítés

  1. A liszthez adjuk a sót, a cukrot, olajat, rámorzsoljuk az élesztőt,  és apránként hozzáadjuk a langyos vizet.
  2. A tésztát összegyúrjuk,  és alaposan kidagasztjuk, majd letakarva duplájára kelesztjük.
  3. A tésztát lisztezett gyúródeszkán nagyjából 1 cm vékonyra kinyújtjuk. Egy kör alakú, 8-10 cm átmérőjű formával köröket szúrunk ki belőle. Fontos, hogy kiszúrjuk a tésztát, így biztosan felpúposodik majd.
  4. 220 fokra előmelegítjük a sütőt, majd sütőpapírral fedett sütőlemezre tesszük a pitákat, és amikor forró a sütő, 10-12 perc alatt megsütjük őket. Akkor jó, ha felpúposodik, és már van egy kis színe, nem szabad megbarnulnia a tésztának! 
  5. A kisült pitákat konyharuhával letakarjuk, hogy puhák és melegek maradjanak.
  6. A csicseriborsó konzervet a tahinival és a többi hozzávalóval összeturmixoljuk, és friss korianderrel megszórjuk.

Elkészítési tipp

Friss koriander helyett használhatunk petrezselymet is.

A zöldfűszert bele is turmixolhatjuk, így zöldes színű krémet kapunk.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek kukoricachipsszel is mártogathatják.

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Gyúrjuk együtt a tésztát!” Csicserikrém, házi pita

Hozzávalók

CsicseriborsókrémPita

Elkészítés

  1. A liszthez adjuk a sót, a cukrot, olajat, rámorzsoljuk az élesztőt,  és apránként hozzáadjuk a langyos vizet.
  2. A tésztát összegyúrjuk,  és alaposan kidagasztjuk, majd letakarva duplájára kelesztjük.
  3. A tésztát lisztezett gyúródeszkán nagyjából 1 cm vékonyra kinyújtjuk. Egy kör alakú, 8-10 cm átmérőjű formával köröket szúrunk ki belőle. Fontos, hogy kiszúrjuk a tésztát, így biztosan felpúposodik majd.
  4. 220 fokra előmelegítjük a sütőt, majd sütőpapírral fedett sütőlemezre tesszük a pitákat, és amikor forró a sütő, 10-12 perc alatt megsütjük őket. Akkor jó, ha felpúposodik, és már van egy kis színe, nem szabad megbarnulnia a tésztának! 
  5. A kisült pitákat konyharuhával letakarjuk, hogy puhák és melegek maradjanak.
  6. A csicseriborsó konzervet a tahinival és a többi hozzávalóval összeturmixoljuk, és friss korianderrel megszórjuk.


Elkészítési tipp

Friss koriander helyett használhatunk petrezselymet is.

A zöldfűszert bele is turmixolhatjuk, így zöldes színű krémet kapunk.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek kukoricachipsszel is mártogathatják.

Vénusz tipp

A Vénusz D vitamin étolaj fogyasztásával hozzájárulunk az egészséges csontozat és fogazat fenntartásához D vitamin tartalma miatt.