„Muffint a manókkal!" Csokis-kókuszos muffin

Muffin alapszabály: szárazat a szárazzal, nedveset a nedvessel. Ezt még a gyerekek is tudják. :) A csokis-kókuszos verziót az egész család örömmel eszegeti majd!
Elő- és elkészítési idő

5 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~512 kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 1 dl Vénusz étolaj
  • 5 dkg étcsoki apróra vágva

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, só, kókuszreszelék) összekeverjük.
  2. A cukrot habosra keverjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk az olajat és a száraz elegyet.
  3. A csokit apróra vágjuk, majd a tésztához adjuk. 
  4. Muffinsütő mélyedéseibe kapszlikat helyezünk, beletöltjük a masszát és 180 fokon 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Elkészítési tipp

A muffint elkészíthetjük fehércsokival is.

Adhatunk hozzá 2 evőkanál baracklekvárt is, így még izgalmasabb ízű lesz.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek a liszt helyett használjanak gluténmentes lisztet vagy őrölt mandulát.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Muffint a manókkal!" Csokis-kókuszos muffin

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, só, kókuszreszelék) összekeverjük.
  2. A cukrot habosra keverjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk az olajat és a száraz elegyet.
  3. A csokit apróra vágjuk, majd a tésztához adjuk. 
  4. Muffinsütő mélyedéseibe kapszlikat helyezünk, beletöltjük a masszát és 180 fokon 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.


Elkészítési tipp

A muffint elkészíthetjük fehércsokival is.

Adhatunk hozzá 2 evőkanál baracklekvárt is, így még izgalmasabb ízű lesz.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek a liszt helyett használjanak gluténmentes lisztet vagy őrölt mandulát.

Vénusz tipp

A Vénusz Vajízű étolaj remekül ötvözi a vaj ízét és illatát és az olaj kedvező tulajdonságaival, melyet a muffin készítésénél előnyösen kihasználhatunk.