"Mindenkinek jut feladat?" Focaccia olívabogyóval és paradicsommal

Hasonlít a pizzára, mégis sokkal izgalmasabb a focaccia, melyből laktató vacsorát készíthetünk a gyerekekkel. A nagyobbak segíthetnek a tészta elkészítésében, a kisebbek a feltét belenyomkodásában.
Elő- és elkészítési idő

5 + 60 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~626 kcal

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 2 tk só
  • 2 g élesztő
  • 3 dl langyos víz
  • 3 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj 
  • 10  koktélparadicsom
  • 15 szem olajbogyó
  • 1 ág rozmaring
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés

  1. A lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, rámorzsoljuk az élesztőt, az étolajat, majd a vizet fokozatosan hozzáadagoljuk, míg lágy, ruganyos tésztát kapunk. Duplájára kelesztjük.
  2. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, ujjainkkal megböködjük, majd a mélyedésekbe ültetjük a félbevágott paradicsomokat és olajbogyókat.
  3. A tetejét az olívaolajjal meglocsoljuk, 220 fokos sütőbe vizet spriccelünk, és 30 perc alatt pirosra sütjük.
  4. Tálaláskor friss rozmaringgal szórjuk meg.

Elkészítési tipp

Készíthetjük lilahagymával és szőlővel is a focacciát.

Ételallergia tipp

Gluténmentes lisztből is elkészíthetjük.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

850 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Mindenkinek jut feladat?" Focaccia olívabogyóval és paradicsommal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, rámorzsoljuk az élesztőt, az étolajat, majd a vizet fokozatosan hozzáadagoljuk, míg lágy, ruganyos tésztát kapunk. Duplájára kelesztjük.
  2. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, ujjainkkal megböködjük, majd a mélyedésekbe ültetjük a félbevágott paradicsomokat és olajbogyókat.
  3. A tetejét az olívaolajjal meglocsoljuk, 220 fokos sütőbe vizet spriccelünk, és 30 perc alatt pirosra sütjük.
  4. Tálaláskor friss rozmaringgal szórjuk meg.


Elkészítési tipp

Készíthetjük lilahagymával és szőlővel is a focacciát.

Ételallergia tipp

Gluténmentes lisztből is elkészíthetjük.

Vénusz tipp

Fogyasszuk a Vénusz Omega 3&6 étolajat rendszeresen az egészséges koleszterinszint fenntartásához.