Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

„Kis házi pékek készítették!” Görög joghurtos-répás kence, házi kiflivel

Nincs az a remek pék, akinek a terméke fel tudja venni a versenyt az otthon frissen kisült péksütemények ízével, illatával! Legyünk néha házi pékek, a tészta éjszaka is meg tud kelni, reggel már csak sütni kell.
Elő- és elkészítési idő

10 + 50 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~378 kcal

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt 
  • 2 dkg élesztő
  • 1/2 ek só
  • fél tk cukor
  • 2 dl langyos tej
  • 5 ek Vénusz étolaj
  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek víz
  • 4 dl görög joghurt
  • 1 nagyobb sárgarépa

Elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, belekeverjük a sót, cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a Vénusz étolajat és a langyos tejet.
  2. Kézi mixer dagasztófejével vagy kézzel alaposan kidagasztjuk. Fényes felületű, rugalmas tésztát kapunk, melyet letakarva duplájára kelesztünk.
  3. Lisztezett felületen fél cm vastag, kör alakra nyújtjuk, 8 cikkelyre vágjuk, majd a cikkek hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük.
  4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, majd még 20 percet kelesztjük. Vízzel felvert tojással lekenjük, és 180 fokon pirosra sütjük. Durva sóval megszórhatjuk a tetejét.
  5. A répát lereszeljük, majd a görög joghurttal összedolgozzuk, finoman sózzuk.
  6. Együtt tálaljuk.

Elkészítési tipp

A répát meg is párolhatjuk, és turmixolást követően adjuk a joghurthoz.

A kencéhez adhatunk egy nagy csokor snidlinget is apróra vágva.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek kukoricás tacoval fogyasszák.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Kis házi pékek készítették!” Görög joghurtos-répás kence, házi kiflivel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, belekeverjük a sót, cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a Vénusz étolajat és a langyos tejet.
  2. Kézi mixer dagasztófejével vagy kézzel alaposan kidagasztjuk. Fényes felületű, rugalmas tésztát kapunk, melyet letakarva duplájára kelesztünk.
  3. Lisztezett felületen fél cm vastag, kör alakra nyújtjuk, 8 cikkelyre vágjuk, majd a cikkek hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük.
  4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, majd még 20 percet kelesztjük. Vízzel felvert tojással lekenjük, és 180 fokon pirosra sütjük. Durva sóval megszórhatjuk a tetejét.
  5. A répát lereszeljük, majd a görög joghurttal összedolgozzuk, finoman sózzuk.
  6. Együtt tálaljuk.


Elkészítési tipp

A répát meg is párolhatjuk, és turmixolást követően adjuk a joghurthoz.

A kencéhez adhatunk egy nagy csokor snidlinget is apróra vágva.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek kukoricás tacoval fogyasszák.

Vénusz tipp

A Vénusz Vajízű étolajjal a kiflink a békebeli vajas kiflikre emlékeztet majd.