„Anya! Ez pont olyan finom, mint a nagyié!” Diós linzer

A diós linzer gyerekkorunk ízeit idézi, de a saját apróságaink is segíthetnek az elkészítésében.
Elő- és elkészítési idő

5 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~896 kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • fél teáskanál sütőpor
  • 25 dkg Vénusz Valódi Vajjal sütéshez
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája 
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojásfehérje
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg  kristálycukor

Elkészítés

  1. A tojást szétválasztjuk. A citrom héját lereszeljük.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sütőport. A margarint belekockázzuk, és összemorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Összegyúrjuk a tésztát, cipót formálunk belőle, és fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
  3. Ezt követően lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, és körformával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük őket.
  4. A tetejüket egy ecsettel megkenjük tojásfehérjével, majd a megkent oldalukat cukorral elkevert darált dióval szórjuk meg. 180 fokon aranyszínűre sütjük 12 perc alatt.

Elkészítési tipp

Ragaszthatjuk lekvárral vagy mogyorókrémmel, de önmagában is finom.

Fém dobozban sokáig eltartható.

Ételallergia tipp

Gluténmentesen is elkészíthető, ha a liszt mennyiségét 15 dkg őrölt mandulára és 15 dkg GM lisztre cseréljük.

Vénusz Valódi Vajjal Sütéshez

A margarin és vaj tökéletes kombinációja

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

645 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Anya! Ez pont olyan finom, mint a nagyié!” Diós linzer

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást szétválasztjuk. A citrom héját lereszeljük.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sütőport. A margarint belekockázzuk, és összemorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Összegyúrjuk a tésztát, cipót formálunk belőle, és fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
  3. Ezt követően lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, és körformával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük őket.
  4. A tetejüket egy ecsettel megkenjük tojásfehérjével, majd a megkent oldalukat cukorral elkevert darált dióval szórjuk meg. 180 fokon aranyszínűre sütjük 12 perc alatt.


Elkészítési tipp

Ragaszthatjuk lekvárral vagy mogyorókrémmel, de önmagában is finom.

Fém dobozban sokáig eltartható.

Ételallergia tipp

Gluténmentesen is elkészíthető, ha a liszt mennyiségét 15 dkg őrölt mandulára és 15 dkg GM lisztre cseréljük.

Vénusz tipp

Vénusz Valódi Vajjal készítve finom omlós lesz a linzerünk.