„Csillagos ötös” Házi pudingok

A házilag készített pudingok nemcsak finomak, hanem tetszés szerint ízesíthetőek.Az alap vaníliás, ezt variálhatjuk tovább csokival vagy gyümölcsökkel. Szuper jutalom a gyerekeknek jó jegy esetén.

Elő- és elkészítési idő

5 +5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~256 kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 5 dl tej
  • 3 ek keményítő
  • 5 dkg cukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 vaníliarúd
  • csipet só

Elkészítés

  1. A keményítőhöz keverjük a vaníliarúd kikapart magjait, a cukrot, a tojássárgáját, sót, majd apránként felengedjük a tejjel.
  2. Sűrűre főzzük, poharakba adagoljuk, kihűtjük.


Elkészítési tipp

A kész pudinghoz keverhetünk 10 dkg étcsokit, így kész is a csoki puding.

Keverhetünk hozzá leturmixolt gyümölcspürét vagy lekvárt, így gyümölcsös lesz a pudingunk.

Ételallergia tipp

Gluténmentesen is elkészíthető, ha kukoricakeményítővel készítjük.

Vénusz+ Valódi Vajas

Margarin és vaj csökkentett zsírtartalmú keveréke. Zsírtartalom: 60% (növényi olajok és zsírok: 54%, tejzsír: 6%). A Vénusz+ Valódi Vajas keverékben a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. A Vénusz+ Valódi Vajas már közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen kenhető, és kiváló kelléke egy fenséges reggelinek. Különlegességével könnyedén tehet emlékezetessé minden reggelit.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

747 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Csillagos ötös” Házi pudingok

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A keményítőhöz keverjük a vaníliarúd kikapart magjait, a cukrot, a tojássárgáját, sót, majd apránként felengedjük a tejjel.
  2. Sűrűre főzzük, poharakba adagoljuk, kihűtjük.



Elkészítési tipp

A kész pudinghoz keverhetünk 10 dkg étcsokit, így kész is a csoki puding.

Keverhetünk hozzá leturmixolt gyümölcspürét vagy lekvárt, így gyümölcsös lesz a pudingunk.

Ételallergia tipp

Gluténmentesen is elkészíthető, ha kukoricakeményítővel készítjük.