„Még a húsimádók is falják” Sült cukkinis, fetás vega szendó

Vannak olyan jól összerakott és finom vega szendók, melyekből még az elkötelezett húsimádók sem hiányolják a húst. A sült cukkini és a feta kombinációja pont ilyen!
Elő- és elkészítési idő

5 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~186 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 60 dkg cukkini
  • 1 kisebb hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ág kakukkfű
  • 2 ek Vénusz Omega3&6 étolaj
  • frissen őrölt bors
  • 10 dkg feta
  • 2 paradicsom
  • 4 ciabatta

Elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk és almareszelőn lereszeljük.
  2. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük.
  3. Az olajon megpároljuk a hagymát, a végén a fokhagymát, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a cukkinit, és 5 perc alatt készre pároljuk.
  4. Borsozzuk, beleolvasztjuk a fetát. Ha szükséges megsózhatjuk.
  5. A ciabattát kettévágjuk, mindkét oldalát megpirítjuk. Paradicsomot szelünk rá, erre pakoljuk gazdagon a fetás cukkinit, majd a tetejére ciabatta kerül.


Elkészítési tipp

A cukkinihez reszelhetünk almát is, így még izgalmasabb lesz a töltelék.

Feta helyett használhatunk füstölt sajtot is.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenység esetén GM péksüteményekkel készítsük!

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Még a húsimádók is falják” Sült cukkinis, fetás vega szendó

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk és almareszelőn lereszeljük.
  2. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük.
  3. Az olajon megpároljuk a hagymát, a végén a fokhagymát, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a cukkinit, és 5 perc alatt készre pároljuk.
  4. Borsozzuk, beleolvasztjuk a fetát. Ha szükséges megsózhatjuk.
  5. A ciabattát kettévágjuk, mindkét oldalát megpirítjuk. Paradicsomot szelünk rá, erre pakoljuk gazdagon a fetás cukkinit, majd a tetejére ciabatta kerül.



Elkészítési tipp

A cukkinihez reszelhetünk almát is, így még izgalmasabb lesz a töltelék.

Feta helyett használhatunk füstölt sajtot is.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenység esetén GM péksüteményekkel készítsük!

Vénusz tipp

A Vénusz Omega 3&6 étolaj fogyasztásával az egészségünkért teszünk, mint ahogy azzal is, ha könnyítjük emésztésünket egy-egy húsmentes fogással.