„Még a húsimádók is falják” Sült cukkinis, fetás vega szendó

Vannak olyan jól összerakott és finom vega szendók, melyekből még az elkötelezett húsimádók sem hiányolják a húst. A sült cukkini és a feta kombinációja pont ilyen!
Elő- és elkészítési idő

5 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~186 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 60 dkg cukkini
  • 1 kisebb hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ág kakukkfű
  • 2 ek Vénusz Omega3&6 étolaj
  • frissen őrölt bors
  • 10 dkg feta
  • 2 paradicsom
  • 4 ciabatta

Elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk és almareszelőn lereszeljük.
  2. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük.
  3. Az olajon megpároljuk a hagymát, a végén a fokhagymát, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a cukkinit, és 5 perc alatt készre pároljuk.
  4. Borsozzuk, beleolvasztjuk a fetát. Ha szükséges megsózhatjuk.
  5. A ciabattát kettévágjuk, mindkét oldalát megpirítjuk. Paradicsomot szelünk rá, erre pakoljuk gazdagon a fetás cukkinit, majd a tetejére ciabatta kerül.


Elkészítési tipp

A cukkinihez reszelhetünk almát is, így még izgalmasabb lesz a töltelék.

Feta helyett használhatunk füstölt sajtot is.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenység esetén GM péksüteményekkel készítsük!

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Még a húsimádók is falják” Sült cukkinis, fetás vega szendó

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk és almareszelőn lereszeljük.
  2. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük.
  3. Az olajon megpároljuk a hagymát, a végén a fokhagymát, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a cukkinit, és 5 perc alatt készre pároljuk.
  4. Borsozzuk, beleolvasztjuk a fetát. Ha szükséges megsózhatjuk.
  5. A ciabattát kettévágjuk, mindkét oldalát megpirítjuk. Paradicsomot szelünk rá, erre pakoljuk gazdagon a fetás cukkinit, majd a tetejére ciabatta kerül.



Elkészítési tipp

A cukkinihez reszelhetünk almát is, így még izgalmasabb lesz a töltelék.

Feta helyett használhatunk füstölt sajtot is.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenység esetén GM péksüteményekkel készítsük!

Vénusz tipp

A Vénusz Omega 3&6 étolaj fogyasztásával az egészségünkért teszünk, mint ahogy azzal is, ha könnyítjük emésztésünket egy-egy húsmentes fogással.