„Vitamint a szendvicseinkbe!” Avokádós-tojásos rozs-szendvics

Kevesen tudják, hogy az avokádót nem csak hidegen, hanem melegen is fel lehet használni, sőt, érdemes ezt tenni, mivel talán finomabb, mint hidegen! A tojás mindig remek párosítás hozzá.

Elő- és elkészítési idő

5 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~164 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 rozsos zsemle
  • 2 érett avokádó
  • 4 tojás
  • 5 dkg zöldsaláta
  • 4 szelet cheddar sajt
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek Vénusz Valódi Vajjal

Elkészítés

  1. A rozsos zsemléket félbevágjuk és megpirítjuk.
  2. A tojásból tükörtojást készítünk.
  3. Az avokádót felszeleteljük és serpenyőben megpirítjuk.
  4. A rozsos zsemlét Vénusz Valódi Vajjal megkenjük, ráhalmozunk kevés zöldsalátát, az avokádót , a tojást, sózzuk, borsozzuk, majd sajtszeletet teszünk rá.


Elkészítési tipp

Sütőben rápiríthatjuk a tetejére a sajtot.

Az avokádót elfelezhetjük, a tojást beleütjük a mag helyére, és sütőben is megsüthetjük.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenység esetén GM péksüteményekkel készítsük!

Vénusz+ Valódi Vajas

Margarin és vaj csökkentett zsírtartalmú keveréke. Zsírtartalom: 60% (növényi olajok és zsírok: 54%, tejzsír: 6%). A Vénusz+ Valódi Vajas keverékben a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. A Vénusz+ Valódi Vajas már közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen kenhető, és kiváló kelléke egy fenséges reggelinek. Különlegességével könnyedén tehet emlékezetessé minden reggelit.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

881 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Vitamint a szendvicseinkbe!” Avokádós-tojásos rozs-szendvics

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rozsos zsemléket félbevágjuk és megpirítjuk.
  2. A tojásból tükörtojást készítünk.
  3. Az avokádót felszeleteljük és serpenyőben megpirítjuk.
  4. A rozsos zsemlét Vénusz Valódi Vajjal megkenjük, ráhalmozunk kevés zöldsalátát, az avokádót , a tojást, sózzuk, borsozzuk, majd sajtszeletet teszünk rá.



Elkészítési tipp

Sütőben rápiríthatjuk a tetejére a sajtot.

Az avokádót elfelezhetjük, a tojást beleütjük a mag helyére, és sütőben is megsüthetjük.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenység esetén GM péksüteményekkel készítsük!

Vénusz tipp

A Vénusz Vajvarázslat 47%-ban vajat tartalmaz, azonnal könnyen kenhető, mint a margarinok.