"Szeretem a merész ízeket” Húsgolyós szendvics

Hagyjuk a megszokottat! Készítsünk menő és szokatlan szendvicseket! A húsgolyókat zsemlébe is tehetjük, ajvárral remek balkán szendvicset állíthatunk össze. 

Elő- és elkészítési idő

10 + 25 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~212 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • Húsgolyók:
  • 40 dkg darált hús
  • 1 kisebb hagyma
  • 1 tojás
  • frissen őrölt bors
  • 3-4 ek zsemlemorzsa
  • kevés frissen őrölt szerecsendió
  • 10 ek Omega 3&6 étolaj a sütéshez
  • 4 zsemle
  • 4-6 ek ajvár ízlés szerint
  • zöldsaláta
  • 15 dkg edámi sajt reszelve

Elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk és kevés olajon megfonnyasztjuk, majd a darált húshoz keverjük.
  2. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.
  3. Hozzáadjuk a felvert tojást és zsemlemorzsával összeállítjuk a masszát. Kis golyókat gyúrunk belőle, majd kevés olajon kisütjük.
  4. Sütőben melegen tartjuk.
  5. A zsemlét félbevágjuk, megpirítjuk. Zöldsalátát teszünk bele, ráültetjük a húsgolyókat, ajvárral meglocsoljuk, sajtot reszelünk a tetejére.


Elkészítési tipp

A húsgolyókat sütőben is megsüthetjük. Ez esetben a kialakított golyókat kevés olajjal kikent sütőlapra/kerámiatálra ültetjük, és 180 fokos sütőben megsütjük.

Sült paprika csíkokat is tehetünk bele ajvár helyett/mellett.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenység esetén GM péksüteményekkel készítsük!

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Szeretem a merész ízeket” Húsgolyós szendvics

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk és kevés olajon megfonnyasztjuk, majd a darált húshoz keverjük.
  2. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.
  3. Hozzáadjuk a felvert tojást és zsemlemorzsával összeállítjuk a masszát. Kis golyókat gyúrunk belőle, majd kevés olajon kisütjük.
  4. Sütőben melegen tartjuk.
  5. A zsemlét félbevágjuk, megpirítjuk. Zöldsalátát teszünk bele, ráültetjük a húsgolyókat, ajvárral meglocsoljuk, sajtot reszelünk a tetejére.



Elkészítési tipp

A húsgolyókat sütőben is megsüthetjük. Ez esetben a kialakított golyókat kevés olajjal kikent sütőlapra/kerámiatálra ültetjük, és 180 fokos sütőben megsütjük.

Sült paprika csíkokat is tehetünk bele ajvár helyett/mellett.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenység esetén GM péksüteményekkel készítsük!

Vénusz tipp

A Vénusz Omega 3&6 étolaj használatával normál táplálkozás mellett, teszünk szervezetünk koleszterinszintjének fenntartásáért is.