"Szeretem a merész ízeket” Húsgolyós szendvics

Hagyjuk a megszokottat! Készítsünk menő és szokatlan szendvicseket! A húsgolyókat zsemlébe is tehetjük, ajvárral remek balkán szendvicset állíthatunk össze. 

Elő- és elkészítési idő

10 + 25 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~212 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • Húsgolyók:
  • 40 dkg darált hús
  • 1 kisebb hagyma
  • 1 tojás
  • frissen őrölt bors
  • 3-4 ek zsemlemorzsa
  • kevés frissen őrölt szerecsendió
  • 10 ek Omega 3&6 étolaj a sütéshez
  • 4 zsemle
  • 4-6 ek ajvár ízlés szerint
  • zöldsaláta
  • 15 dkg edámi sajt reszelve

Elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk és kevés olajon megfonnyasztjuk, majd a darált húshoz keverjük.
  2. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.
  3. Hozzáadjuk a felvert tojást és zsemlemorzsával összeállítjuk a masszát. Kis golyókat gyúrunk belőle, majd kevés olajon kisütjük.
  4. Sütőben melegen tartjuk.
  5. A zsemlét félbevágjuk, megpirítjuk. Zöldsalátát teszünk bele, ráültetjük a húsgolyókat, ajvárral meglocsoljuk, sajtot reszelünk a tetejére.


Elkészítési tipp

A húsgolyókat sütőben is megsüthetjük. Ez esetben a kialakított golyókat kevés olajjal kikent sütőlapra/kerámiatálra ültetjük, és 180 fokos sütőben megsütjük.

Sült paprika csíkokat is tehetünk bele ajvár helyett/mellett.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenység esetén GM péksüteményekkel készítsük!

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Szeretem a merész ízeket” Húsgolyós szendvics

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk és kevés olajon megfonnyasztjuk, majd a darált húshoz keverjük.
  2. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.
  3. Hozzáadjuk a felvert tojást és zsemlemorzsával összeállítjuk a masszát. Kis golyókat gyúrunk belőle, majd kevés olajon kisütjük.
  4. Sütőben melegen tartjuk.
  5. A zsemlét félbevágjuk, megpirítjuk. Zöldsalátát teszünk bele, ráültetjük a húsgolyókat, ajvárral meglocsoljuk, sajtot reszelünk a tetejére.



Elkészítési tipp

A húsgolyókat sütőben is megsüthetjük. Ez esetben a kialakított golyókat kevés olajjal kikent sütőlapra/kerámiatálra ültetjük, és 180 fokos sütőben megsütjük.

Sült paprika csíkokat is tehetünk bele ajvár helyett/mellett.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenység esetén GM péksüteményekkel készítsük!

Vénusz tipp

A Vénusz Omega 3&6 étolaj használatával normál táplálkozás mellett, teszünk szervezetünk koleszterinszintjének fenntartásáért is.