“Válasz a korgó gyomorra” Kolbászos vöröslencseleves

Vannak kifejezetten tápláló, akár még főételként is működő levesek. Ilyen például a klasszikus gulyás és ez a vöröslencsével, kolbásszal készülő, kiadós csoda-leves is, ami után kizárt, hogy éhesek maradjunk.

Elő- és elkészítési idő

10 + 25 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~550 Kcal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 250 g vöröslencse
  • 1 szál répa
  • 20 dkg szárazkolbász,
  • 3 ek Vénusz étolaj
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 1,5 l víz
  • 2 tk füstölt paprika
  • 4 babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • só, bors

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk  Vénusz étolajat, majd futtassuk meg rajta az apróra vágott vöröshagymát amíg egy kis színt kap.
  2. Adjuk hozzá a felszeletelt kolbászt, és együtt pirítsuk őket tovább, míg a kolbászból ki nem sül a zsírja. Közben tegyük hozzá a fokhagymát is. Szórjuk meg füstölt paprikával.
  3. Adjuk hozzá a vékony karikákra szelt répát és a vöröslencsét, forgassuk át, majd keverjük hozzá a sűrített paradicsomot is.
  4. Öntsük fel  vízzel, dobjuk bele a babérleveleket, forraljuk fel, és közepes lángon főzzük addig, amíg a lencse meg nem puhul.
  5. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tálaljuk forrón, egy kanál krémesre kevert  tejföllel.


Elkészítési tipp

Apróra vágott petrezselyemmel vagy korianderrel is tálalhatjuk.

Kolbász nélkül, több zöldséggel könnyedén elkészíthetjük a húsmentes változatát is.

Ételallergia tipp

Tejföl nélkül vagy laktózmentes tejföllel tálalva könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

644 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Válasz a korgó gyomorra” Kolbászos vöröslencseleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk  Vénusz étolajat, majd futtassuk meg rajta az apróra vágott vöröshagymát amíg egy kis színt kap.
  2. Adjuk hozzá a felszeletelt kolbászt, és együtt pirítsuk őket tovább, míg a kolbászból ki nem sül a zsírja. Közben tegyük hozzá a fokhagymát is. Szórjuk meg füstölt paprikával.
  3. Adjuk hozzá a vékony karikákra szelt répát és a vöröslencsét, forgassuk át, majd keverjük hozzá a sűrített paradicsomot is.
  4. Öntsük fel  vízzel, dobjuk bele a babérleveleket, forraljuk fel, és közepes lángon főzzük addig, amíg a lencse meg nem puhul.
  5. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tálaljuk forrón, egy kanál krémesre kevert  tejföllel.



Elkészítési tipp

Apróra vágott petrezselyemmel vagy korianderrel is tálalhatjuk.

Kolbász nélkül, több zöldséggel könnyedén elkészíthetjük a húsmentes változatát is.

Ételallergia tipp

Tejföl nélkül vagy laktózmentes tejföllel tálalva könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt.

Vénusz tipp

Krémesebbé tehetjük a levest tálaláskor, ha egy kanál Vénusz Napfölt teszünk a tetejére.