“Mostantól imádni fogod” Tojásleves buggyantott tojással

Lássuk be, a tojásleves megosztó ételünk. Pedig jól készítve, buggyantott tojással igazán finom, mégis pénztárcakímélő leves, amely felmelegít minket az őszi napokon.

Elő- és elkészítési idő

5 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~380 Kcal / adag

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 ek Vénusz D-vitamin étolaj
  • 1 ek egész köménymag
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek liszt
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1,6 l víz
  • 4 db babérlevél
  • 1 ek ecet
  • 4 db tojás
  • só, bors

Elkészítés

  1. Hevítsük fel magas falú serpenyőben a Vénusz D-vitamin étolajat. Adjuk hozzá az egész köményt, az apróra vágott hagymát, fokhagymát és pirítsuk, amíg kis színt kap.
  2. Készítsük el a rántást: Szórjuk meg a liszttel a piruló hagymát, majd kevergessük, míg aranybarna nem lesz. Ekkor adjuk hozzá a fűszerpaprikát is, és kevergessük tovább, nehogy megkeseredjen.
  3. Öntsük fel kis adagokban forró vízzel, közben habverővel keverjük csomómentesre. Dobjuk bele a babérlevelet is. Főzzük 10 percig. 
  4. Keverjünk egy kanál ecetet hozzá, sózzuk ízlés szerint, majd vegyük alacsonyabbra a lángot, és óvatosan, hogy ne essen szét, pottyantsuk bele egyenként a tojásokat. 
  5. Keverés nélkül, alacsony lángon főzzük további 5 percig, majd tálaljuk forrón.


Elkészítési tipp

Tálaláshoz adhatunk hozzá egy kevés chili paprikát is.

Ha kiadósabb fogásra vágyunk, pirítóssal is ehetjük.

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

717 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Mostantól imádni fogod” Tojásleves buggyantott tojással

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hevítsük fel magas falú serpenyőben a Vénusz D-vitamin étolajat. Adjuk hozzá az egész köményt, az apróra vágott hagymát, fokhagymát és pirítsuk, amíg kis színt kap.
  2. Készítsük el a rántást: Szórjuk meg a liszttel a piruló hagymát, majd kevergessük, míg aranybarna nem lesz. Ekkor adjuk hozzá a fűszerpaprikát is, és kevergessük tovább, nehogy megkeseredjen.
  3. Öntsük fel kis adagokban forró vízzel, közben habverővel keverjük csomómentesre. Dobjuk bele a babérlevelet is. Főzzük 10 percig. 
  4. Keverjünk egy kanál ecetet hozzá, sózzuk ízlés szerint, majd vegyük alacsonyabbra a lángot, és óvatosan, hogy ne essen szét, pottyantsuk bele egyenként a tojásokat. 
  5. Keverés nélkül, alacsony lángon főzzük további 5 percig, majd tálaljuk forrón.



Elkészítési tipp

Tálaláshoz adhatunk hozzá egy kevés chili paprikát is.

Ha kiadósabb fogásra vágyunk, pirítóssal is ehetjük.

Vénusz tipp

A Vénusz D-vitamin étolajjal D-vitamin tartalmának köszönhetően gondoskodhatunk a csontok és fogak egészségéről.