“Azonnal jobban leszel” Gyógyító zöldségraguleves

Ha az első őszi nyirkosságban kicsit meghűlünk, nagyon jól esik egy forró, csupa vitamin zöldségleves. Utána egy kis palacsinta, és kész is egy komplett őszi ebéd.

Elő- és elkészítési idő

10 + 35 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 420 Kcal / adag

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3-4 sárgarépa
  • 2 nagyobb fehér répa
  • 2 marék borsó
  • 1 karlábé
  • 1 zeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 1,5 l víz

A csipetkéhez:

  • 4-5 ek liszt
  • 1 tojás
  • 2-3 ek víz

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg az összes zöldséget és a fokhagymát. A vöröshagymát vágjuk ketté, a répákat szeleteljük vékonyra, a zellert és a karalábét kockázzuk fel.
  2. Magas falú edényben hevítsük fel a Vénusz Omega 3&6 étolajat, futtassuk meg rajta a zöldségeket a hagyma és a fokhagyma kivételével, hogy egy kicsit megpiruljanak.
  3. Öntsük fel a vízzel, tegyük bele a félbe vágott vöröshagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Forraljuk fel, majd főzzük közepes lángon. Mikor már majdnem kész, adjuk hozzá a borsót és főzzük,  amíg meg nem puhul. A végén a vöröshagymát kiszedhetjük belőle, ha nem szeretjük. 
  5. Közben készítsük el a csipetkét: A liszthez adjuk hozzá a tojást, kevés sót, öntsünk hozzá pár kanál vizet, és keverjük míg ragacsos állagú masszát nem kapunk.
  6. Szaggassuk a csipetkét forró vízbe, majd főzzük addig, míg a víz felszínére nem jön. Szűrjük le és  adjuk tálaláskor a leveshez.


Elkészítési tipp

Fontos, hogy ne főzzük túl a zöldségeket, mert, akkor nem marad bennük vitamin.

Ételallergia tipp

Csipetke nélkül vagy gluténmentes lisztből készült csipetkével elkészíthetjük a gluténmentes verzióját is.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

881 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Azonnal jobban leszel” Gyógyító zöldségraguleves

Hozzávalók

A csipetkéhez:

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg az összes zöldséget és a fokhagymát. A vöröshagymát vágjuk ketté, a répákat szeleteljük vékonyra, a zellert és a karalábét kockázzuk fel.
  2. Magas falú edényben hevítsük fel a Vénusz Omega 3&6 étolajat, futtassuk meg rajta a zöldségeket a hagyma és a fokhagyma kivételével, hogy egy kicsit megpiruljanak.
  3. Öntsük fel a vízzel, tegyük bele a félbe vágott vöröshagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Forraljuk fel, majd főzzük közepes lángon. Mikor már majdnem kész, adjuk hozzá a borsót és főzzük,  amíg meg nem puhul. A végén a vöröshagymát kiszedhetjük belőle, ha nem szeretjük. 
  5. Közben készítsük el a csipetkét: A liszthez adjuk hozzá a tojást, kevés sót, öntsünk hozzá pár kanál vizet, és keverjük míg ragacsos állagú masszát nem kapunk.
  6. Szaggassuk a csipetkét forró vízbe, majd főzzük addig, míg a víz felszínére nem jön. Szűrjük le és  adjuk tálaláskor a leveshez.



Elkészítési tipp

Fontos, hogy ne főzzük túl a zöldségeket, mert, akkor nem marad bennük vitamin.

Ételallergia tipp

Csipetke nélkül vagy gluténmentes lisztből készült csipetkével elkészíthetjük a gluténmentes verzióját is.

Vénusz tipp

Ha a levest Vénusz Omega 3&6 étolajjal készítjük, alfa-linolénsav tartalmának köszönhetően hozzájárulhatunk vérünk normál koleszterinszintjének fenntartásához.