"Már a színe is felmelegít” Sült céklaleves

Elképesztő színe van ennek a sült céklalevesnek, amely a kicsit karamellizálódott céklától édeskés és nagyon telt ízű.

Elő- és elkészítési idő

50 + 25 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 500 Kcal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg cékla
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1,2 l víz
  • 2,5 dl tejszín
  • 3 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 2 dl tejföl
  • petrezselyem a díszítéshez
  • só, bors

Elkészítés

  1. Süssük puhára héjastul a céklákat 200 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt. Mártsuk őket hideg víz alá, és húzzuk le a héját. Daraboljuk fel a ¾ -ét. 
  2. Magas falú edényben Vénusz Omega 3&6 étolajon futtassuk meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
  3. Adjuk hozzá a feldarabolt céklát, öntsük fel a vízzel, majd főzzük 15 percen keresztül.
  4. Botmixerrel pürésítsük krémesre a levest, majd öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk újra össze. Sózzuk ízlés szerint.
  5. Tálaljuk forrón, a maradék apróra kockázott céklával, pár kanál tejföllel és kevés petrezselyemmel. 


Elkészítési tipp

Tálalhatjuk kevés olívaolajon megpirított fokhagymás pirítóssal.

Ételallergia tipp

Laktózmentes verzióját elkészíthetjük kókusztejből is.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

850 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Már a színe is felmelegít” Sült céklaleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Süssük puhára héjastul a céklákat 200 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt. Mártsuk őket hideg víz alá, és húzzuk le a héját. Daraboljuk fel a ¾ -ét. 
  2. Magas falú edényben Vénusz Omega 3&6 étolajon futtassuk meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
  3. Adjuk hozzá a feldarabolt céklát, öntsük fel a vízzel, majd főzzük 15 percen keresztül.
  4. Botmixerrel pürésítsük krémesre a levest, majd öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk újra össze. Sózzuk ízlés szerint.
  5. Tálaljuk forrón, a maradék apróra kockázott céklával, pár kanál tejföllel és kevés petrezselyemmel. 



Elkészítési tipp

Tálalhatjuk kevés olívaolajon megpirított fokhagymás pirítóssal.

Ételallergia tipp

Laktózmentes verzióját elkészíthetjük kókusztejből is.

Vénusz tipp

A Vénusz Omega 3&6 étolaj napraforgó- és repceolaj keveréke, ezért használatával természetes Omega 3 és Omega 6 zsírsavakat juttathatunk a szervezetünkbe.