"Már a színe is felmelegít” Sült céklaleves

Elképesztő színe van ennek a sült céklalevesnek, amely a kicsit karamellizálódott céklától édeskés és nagyon telt ízű.

Elő- és elkészítési idő

50 + 25 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 500 Kcal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg cékla
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1,2 l víz
  • 2,5 dl tejszín
  • 3 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 2 dl tejföl
  • petrezselyem a díszítéshez
  • só, bors

Elkészítés

  1. Süssük puhára héjastul a céklákat 200 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt. Mártsuk őket hideg víz alá, és húzzuk le a héját. Daraboljuk fel a ¾ -ét. 
  2. Magas falú edényben Vénusz Omega 3&6 étolajon futtassuk meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
  3. Adjuk hozzá a feldarabolt céklát, öntsük fel a vízzel, majd főzzük 15 percen keresztül.
  4. Botmixerrel pürésítsük krémesre a levest, majd öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk újra össze. Sózzuk ízlés szerint.
  5. Tálaljuk forrón, a maradék apróra kockázott céklával, pár kanál tejföllel és kevés petrezselyemmel. 


Elkészítési tipp

Tálalhatjuk kevés olívaolajon megpirított fokhagymás pirítóssal.

Ételallergia tipp

Laktózmentes verzióját elkészíthetjük kókusztejből is.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Már a színe is felmelegít” Sült céklaleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Süssük puhára héjastul a céklákat 200 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt. Mártsuk őket hideg víz alá, és húzzuk le a héját. Daraboljuk fel a ¾ -ét. 
  2. Magas falú edényben Vénusz Omega 3&6 étolajon futtassuk meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
  3. Adjuk hozzá a feldarabolt céklát, öntsük fel a vízzel, majd főzzük 15 percen keresztül.
  4. Botmixerrel pürésítsük krémesre a levest, majd öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk újra össze. Sózzuk ízlés szerint.
  5. Tálaljuk forrón, a maradék apróra kockázott céklával, pár kanál tejföllel és kevés petrezselyemmel. 



Elkészítési tipp

Tálalhatjuk kevés olívaolajon megpirított fokhagymás pirítóssal.

Ételallergia tipp

Laktózmentes verzióját elkészíthetjük kókusztejből is.

Vénusz tipp

A Vénusz Omega 3&6 étolaj napraforgó- és repceolaj keveréke, ezért használatával természetes Omega 3 és Omega 6 zsírsavakat juttathatunk a szervezetünkbe.