Füttyentő mindenmentes sárgarépa-krémleves

Ettől a mindenmentes sárgarépalevestől örömmel füttyre fakadnak majd a gyerekek is, olyan krémes. A színe pedig, mint a napsütés!

Elő- és elkészítési idő

10 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 365 Kcal / adag

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 80 dkg sárgarépa
  • 1,2 liter víz
  • 400 g kókusztej
  • fél citrom leve
  • 3 ek Vénusz 100% napraforgó-étolaj
  • 5 dkg pirított mazsola
  • 1 tk őrölt koriander

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk fel 2 kanálnyi  Vénusz étolajat. Dinszteljük meg a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, amíg színt nem kap. 
  2. Szórjuk meg egy teáskanálnyi őrölt korianderrel, adjuk hozzá a megpucolt, felszeletelt répát és pirítsuk 5 percig.
  3. Öntsük fel a vízzel, forraljuk fel, majd főzzük közepes lángon, amíg a répa meg nem puhul.
  4. Öntsük hozzá a kókusztejet, facsarjuk bele a citrom levét, majd további 5 perc forralás után botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre.
  5. Sózzuk ízlés szerint, tálaljuk forrón, a kanálnyi étolajon pár percig pirított mazsolával.


Elkészítési tipp

A leves hidegen is nagyon finom és üdítő.

Friss korianderrel még izgalmasabbá tehetjük.

Ha szeretjük a csípőset, tálaljuk kierezett, vékonyra vágott chilivel.

Ételallergia tipp

Ha nem kapunk kókusztejet, tejszínnel vagy laktózmentes tejszínnel is elkészíthetjük.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Füttyentő mindenmentes sárgarépa-krémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk fel 2 kanálnyi  Vénusz étolajat. Dinszteljük meg a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, amíg színt nem kap. 
  2. Szórjuk meg egy teáskanálnyi őrölt korianderrel, adjuk hozzá a megpucolt, felszeletelt répát és pirítsuk 5 percig.
  3. Öntsük fel a vízzel, forraljuk fel, majd főzzük közepes lángon, amíg a répa meg nem puhul.
  4. Öntsük hozzá a kókusztejet, facsarjuk bele a citrom levét, majd további 5 perc forralás után botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre.
  5. Sózzuk ízlés szerint, tálaljuk forrón, a kanálnyi étolajon pár percig pirított mazsolával.



Elkészítési tipp

A leves hidegen is nagyon finom és üdítő.

Friss korianderrel még izgalmasabbá tehetjük.

Ha szeretjük a csípőset, tálaljuk kierezett, vékonyra vágott chilivel.

Ételallergia tipp

Ha nem kapunk kókusztejet, tejszínnel vagy laktózmentes tejszínnel is elkészíthetjük.

Vénusz tipp

Turmixolásnál adjunk hozzá egy kanál Vénusz Vajvarázslatot, hogy még krémesebb legyen a leves.