Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Nem hallom, ha ropogtatsz” - Casadias

A ropogós tortilla lap közé csomagolt finom csirkecomb tökéletes kuckózós ebéd, amiből aztán ehetünk egyet-egyet a nap folyamán, és még az esti filmezéskor sem fogjuk megunni… Kivéve, ha a ropogtatástól nehezen követjük a sztorit.

Elő- és elkészítési idő

25 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 365 Kcal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 csirkecomb filé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 kaliforniai paprika
  • fél tk őrölt koriander
  • 5 dkg cheddar sajt
  • 2-4 tortilla
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • friss koriander

Elkészítés

  1. Hevítsünk serpenyőben Vénusz étolajat, és kezdjük el pirítani a combfiléket a bőrös oldalukkal lefelé. Amint megpirult, forgassuk át. Ezt ismételjük meg 3-4 alkalommal, míg jól át nem sül.
  2. Közben vágjuk fel lapjára a fokhagymát, majd aprítsuk fel a paradicsomot és a kaliforniai paprikát centis darabokra.
  3. A kész csirkét daraboljuk fel, majd dobjuk vissza a serpenyőbe a fokhagymával, szórjuk meg az őrölt korianderrel, sózzuk, borsozzuk. Ezután tegyük mellé a paradicsomot és a paprikát, pároljuk össze kicsit. 
  4. Ha kész, tegyük ki egy tálra, töröljük el a serpenyőt, majd tegyük vissza a tűzre, közepes lángon. Helyezzük a serpenyőbe a tortilla lapot. Az egyik oldalára halmozzunk a zöldséges csirkéből, reszeljünk rá sajtot, és hajtsuk rá a másik oldalát. 
  5. Ha megpirult az alsó oldal, óvatosan lapáttal fordítsuk át, hogy a másik fele is színt kapjon.
  6. Tálaljuk friss korianderrel és tejföllel.


Elkészítési tipp

Ha nem akarunk húst enni, süssük meg a vega változatot, cukkinivel vagy padlizsánnal pirítva.

Ételallergia tipp

Kukorica tortillából elkészíthetjük a gluténmentes verzióját is.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Nem hallom, ha ropogtatsz” - Casadias

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hevítsünk serpenyőben Vénusz étolajat, és kezdjük el pirítani a combfiléket a bőrös oldalukkal lefelé. Amint megpirult, forgassuk át. Ezt ismételjük meg 3-4 alkalommal, míg jól át nem sül.
  2. Közben vágjuk fel lapjára a fokhagymát, majd aprítsuk fel a paradicsomot és a kaliforniai paprikát centis darabokra.
  3. A kész csirkét daraboljuk fel, majd dobjuk vissza a serpenyőbe a fokhagymával, szórjuk meg az őrölt korianderrel, sózzuk, borsozzuk. Ezután tegyük mellé a paradicsomot és a paprikát, pároljuk össze kicsit. 
  4. Ha kész, tegyük ki egy tálra, töröljük el a serpenyőt, majd tegyük vissza a tűzre, közepes lángon. Helyezzük a serpenyőbe a tortilla lapot. Az egyik oldalára halmozzunk a zöldséges csirkéből, reszeljünk rá sajtot, és hajtsuk rá a másik oldalát. 
  5. Ha megpirult az alsó oldal, óvatosan lapáttal fordítsuk át, hogy a másik fele is színt kapjon.
  6. Tálaljuk friss korianderrel és tejföllel.



Elkészítési tipp

Ha nem akarunk húst enni, süssük meg a vega változatot, cukkinivel vagy padlizsánnal pirítva.

Ételallergia tipp

Kukorica tortillából elkészíthetjük a gluténmentes verzióját is.

Vénusz tipp

A pirításhoz érdemes kipróbálni a Vénusz Vajízű étolajat, amitől a tortilla finom vajas ízt kap.