Csokis-mézes puszedli

Ha valami jobb a mézes puszedlinél, akkor az csak a csokis-mézes puszedli lehet! Csináljunk házilag nagy adaggal belőle, fémdobozban sokáig eláll, és az unalmas szürke őszi napokon csak be kell majd nyúlni a szekrénybe a finom puha nasiért!

Elő- és elkészítési idő

20 perc + 12 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

~ 40 darab

Kalória

~ 85 Kcal / db

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 125 g méz
  • 80 g étcsoki
  • 80 g Vénusz Natúr Sütőmargarin
  • 150 g porcukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 3 tk fahéj
  • 50 g kakaópor
  • 120 g liszt
  • 100 g rétesliszt
  • 3 tojás sárgája
  • 1 tojás
  • 3 tk szódabikarbóna
  • 100 g porcukor
  • 3 ek víz

Elkészítés

  1. Keverőedényben olvasszuk fel vízgőz fölött a csokit a Vénusz Natúr Sütőmargarinnal. Keverjük el benne a mézet és a porcukrot. 
  2. Verjük fehéredésig a tojást a tojássárgákkal, és keverjük a mézes csokihoz. Adjuk hozzá a tejszínt is!
  3. Szitáljuk át a lisztet és adjuk a rétesliszthez. Keverjük bele az őrölt fahéjat, a kakaóport, és a szódabikarbónát, majd forgassuk össze csokis krémmel, míg egynemű sűrű masszát kapunk. Fedjük le, és tegyük hűtőszekrénybe 12 órára.
  4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 
  5. Gyúrjunk diónyi golyókat a csokis masszából, és tegyük egymástól elegendő távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsire. Dobjuk be a sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre a puszedliket.


Elkészítési tipp

Csinálhatunk nagyobb adag puszedlitésztát, jól bírja a fagyasztást.

Csináljunk porcukorból pár kanál víz segítségével sűrű cukormázt, fedjük be ezzel a puszedliket!

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Csokis-mézes puszedli

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverőedényben olvasszuk fel vízgőz fölött a csokit a Vénusz Natúr Sütőmargarinnal. Keverjük el benne a mézet és a porcukrot. 
  2. Verjük fehéredésig a tojást a tojássárgákkal, és keverjük a mézes csokihoz. Adjuk hozzá a tejszínt is!
  3. Szitáljuk át a lisztet és adjuk a rétesliszthez. Keverjük bele az őrölt fahéjat, a kakaóport, és a szódabikarbónát, majd forgassuk össze csokis krémmel, míg egynemű sűrű masszát kapunk. Fedjük le, és tegyük hűtőszekrénybe 12 órára.
  4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 
  5. Gyúrjunk diónyi golyókat a csokis masszából, és tegyük egymástól elegendő távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsire. Dobjuk be a sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre a puszedliket.



Elkészítési tipp

Csinálhatunk nagyobb adag puszedlitésztát, jól bírja a fagyasztást.

Csináljunk porcukorból pár kanál víz segítségével sűrű cukormázt, fedjük be ezzel a puszedliket!

Vénusz tipp

Használhatunk Vénusz Vaníliaízű sütőmargarint is, így még teltebb íze lesz a puszedliknek!