”Úgy, mint a moziban” Házi nachos

Ha a képernyő átmérőnk nem is akkora, a házi nachos-szal még mindig érezhetjük magunkat úgy, mint a moziban. Ez most egy darált húsos-sajtos verzió, de érdemes több ízzel is kísérletezni.

Elő- és elkészítési idő

25 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 810 Kcal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 marék tortilla chips
  • 30 dkg darált hús
  • 15 dkg cheddar sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 ek sűrített paradicsom
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk füstölt paprika
  • 3 ek Vénusz napraforgó étolaj
  • fél csokor koriander

Elkészítés

  1. A Vénusz étolajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, fonnyasszuk meg rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Ha kész, adjuk hozzá a darált húst, pirítsuk le alaposan, és szórjuk meg a fűszerekkel. Keverjük bele a sűrített paradicsomot, és forraljuk készre. 
  2. Eközben tegyük egy jénaiba a chipset, majd reszeljük le a sajtot. 
  3. Halmozzuk a kész darált húst a tortillára, szórjuk meg a sajttal, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőre nagyjából 10-15 percig, míg a sajt meg nem olvad.
  4. Szórjunk rá koriandert, és már vihetjük is a tv elé.


Elkészítési tipp

Elkészíthetjük vega változatban babpürével is.

Ételallergia tipp

Ha csak kukoricaliszből készülő tortillát választunk, gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

”Úgy, mint a moziban” Házi nachos

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A Vénusz étolajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, fonnyasszuk meg rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Ha kész, adjuk hozzá a darált húst, pirítsuk le alaposan, és szórjuk meg a fűszerekkel. Keverjük bele a sűrített paradicsomot, és forraljuk készre. 
  2. Eközben tegyük egy jénaiba a chipset, majd reszeljük le a sajtot. 
  3. Halmozzuk a kész darált húst a tortillára, szórjuk meg a sajttal, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőre nagyjából 10-15 percig, míg a sajt meg nem olvad.
  4. Szórjunk rá koriandert, és már vihetjük is a tv elé.



Elkészítési tipp

Elkészíthetjük vega változatban babpürével is.

Ételallergia tipp

Ha csak kukoricaliszből készülő tortillát választunk, gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Vénusz tipp

Kipróbálhatjuk hozzá a Vénusz Immuno étolajat is, így D-vitamin tartalmának köszönhetően az immunrendszer normál működéséhez is hozzájárulnuk.