„Bíborszín krémesség” Sült céklakrém, tormával

A cékláról legtöbbeknek az ecetes, édeskés céklasaláta ugrik be, pedig a cékla sokoldalúan felhasználható, akár húsvétkor is. Készíthetünk belőle kencét, amely üde színfoltja lesz az ünnepi asztalnak.

Elő- és elkészítési idő

5 + 70 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~146 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 közepes cékla
  • 2 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • 2 tk só
  • alufólia
  • 20 dkg natúr sajtkrém
  • 1-2 tk majonézes torma
  • 1 csokor metélőhagyma

Elkészítés

  1. A céklákat megmossuk. Az alufóliából akkora darabokat tépünk, hogy a cékláinkat bele tudjuk csomagolni. 
  2. Egy ek olajjal és 1 tk sóval összecsomagoljuk a céklát és alufóliával bélelt sütőlemezre ültetjük őket.
  3. 200 fokon 1 órát sütjük, majd kihűtjük.
  4. A céklákat megtisztítjuk és leturmixoljuk. 
  5. A sajtkrémmel, tormával elkeverjük a céklát és az apróra vágott metélőhagymával díszítjük.


Elkészítési tipp

A megsütött céklát hűtőben hetekig tárolhatjuk alufóliába csomagolva.

A kencét dúsíthatjuk apróra vágott dióval vagy napraforgómaggal, mogyoróval is.

Készíthetjük feta sajttal is a krémet.

Ételallergia tipp

A natúr sajtkrémet elhagyhatjuk vagy laktózmentes sajtkrémre cserélhetjük.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Bíborszín krémesség” Sült céklakrém, tormával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklákat megmossuk. Az alufóliából akkora darabokat tépünk, hogy a cékláinkat bele tudjuk csomagolni. 
  2. Egy ek olajjal és 1 tk sóval összecsomagoljuk a céklát és alufóliával bélelt sütőlemezre ültetjük őket.
  3. 200 fokon 1 órát sütjük, majd kihűtjük.
  4. A céklákat megtisztítjuk és leturmixoljuk. 
  5. A sajtkrémmel, tormával elkeverjük a céklát és az apróra vágott metélőhagymával díszítjük.



Elkészítési tipp

A megsütött céklát hűtőben hetekig tárolhatjuk alufóliába csomagolva.

A kencét dúsíthatjuk apróra vágott dióval vagy napraforgómaggal, mogyoróval is.

Készíthetjük feta sajttal is a krémet.

Ételallergia tipp

A natúr sajtkrémet elhagyhatjuk vagy laktózmentes sajtkrémre cserélhetjük.

Vénusz tipp

A céklakrémhez a sajtkrém helyett adhatunk ugyanilyen mennyiségben Vénusz Napfölt is, így kevésbé lesz tömény a saláta.