“Kezdődhet a matiné” csokis banana-pop

A gyerekek imádni fogják a színes golyócskákkal díszített, mókás, pálcikáról ehető banana-popokat. Vonjuk be őket a készítésbe, és utána indulhat a délutáni közös meseolvasás vagy mesenézés.

Elő- és elkészítési idő

20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 310 Kcal / adag

Allergének

Földimogyoró

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vízgőz felett olvasszuk fel az étcsokit a Vénusz Vajízű Sütőmargarinnal vízgőz felett.
  2. Válasszunk 4 kemény banánt, hámozzuk meg, vágjuk őket 4 részre és szúrjuk fel a pálcikára.
  3. Öntsük ki a gyöngyöket tálkákba, hogy minden a kezünk ügyében legyen, miután már csokisak lettek a banánok.
  4. Forgassuk meg az olvadt csokiban a banánokat.
  5. Tálca felett szórjuk be egyenletesen a színes cukorgyöngyökkel. Támasszuk a pálcikás banánt alacsony falú pohárba. 
  6. Ismételjük meg a műveletet az összes banánnal, majd ha megvagyunk, tegyük őket hűtőbe, míg meg nem dermednek.


Elkészítési tipp

Használhatunk apróra vágott magokat (diót, mogyorót, mandulát) a díszítéshez.

Elkészíthetjük fehér csokis változatban is!

Vénusz Vajízű Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható, finom vajízű sütőmargarin

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

645 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Kezdődhet a matiné” csokis banana-pop

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vízgőz felett olvasszuk fel az étcsokit a Vénusz Vajízű Sütőmargarinnal vízgőz felett.
  2. Válasszunk 4 kemény banánt, hámozzuk meg, vágjuk őket 4 részre és szúrjuk fel a pálcikára.
  3. Öntsük ki a gyöngyöket tálkákba, hogy minden a kezünk ügyében legyen, miután már csokisak lettek a banánok.
  4. Forgassuk meg az olvadt csokiban a banánokat.
  5. Tálca felett szórjuk be egyenletesen a színes cukorgyöngyökkel. Támasszuk a pálcikás banánt alacsony falú pohárba. 
  6. Ismételjük meg a műveletet az összes banánnal, majd ha megvagyunk, tegyük őket hűtőbe, míg meg nem dermednek.



Elkészítési tipp

Használhatunk apróra vágott magokat (diót, mogyorót, mandulát) a díszítéshez.

Elkészíthetjük fehér csokis változatban is!

Vénusz tipp

Az olvasztott csokinak jobb lesz az állaga, ha margarint keverünk bele az olvasztáskor, mert picit fellazul, és könnyebben tudunk vele dolgozni.