„Pikk-pakk!” Mini répatorta

Hiába mini-torta, ha egyszerűen, néhány bögrényi alapanyagból pillanatok alatt elkészíthetjük. Ráadásul egészséges desszert.

*1 bögre = 2,5 dl

Elő- és elkészítési idő

10 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~483 kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 bögre liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 2 bögre reszelt sárgarépa
  • 1 bögre Vénusz Vajízű Sütőmargarin
  • 2 tojás
  • 1 bögre barna cukor
  • ¼ tk őrölt fahéj
  • ¼ tk őrölt gyömbér
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • csipet só

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat kimérjük, összekeverjük: liszt, fahéj, gyömbér, só, sütőpor.
  2. A sárgarépát megtisztítjuk és finomra reszeljük.
  3. A tojásokat a cukorral kézi robotgéppel habosra keverjük. 
  4. Hozzáadjuk a margarint, a reszelt répát, a narancs reszelt héját, levét és a száraz hozzávalókat, majd fakanállal összekeverjük.
  5. Margarinnal kikent, liszttel kiszórt bögrékbe, kis üvegekbe töltjük a masszát és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.


Elkészítési tipp

Darabokra vágott csokoládéval is dúsíthatjuk.

Tehetünk a tésztához durvára vágott diót, mogyorót, vagy a liszt egy részét helyettesíthetjük őrölt csonthéjasokkal.

Ételallergia tipp

Liszt helyett használhatunk gluténmentes lisztet vagy szénhidrátcsökkentett lisztet is.

Cukor helyett édesíthetjük darált datolyával is.

Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

Különleges vanília ízével, magas (80%) zsírtartalma révén ritka termék a piacon. A Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint elsősorban azoknak ajánljuk, akik a vanília ízét, illatát és a növényi alapú termékeket kedvelik édes sütemények készítéséhez.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

860 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Pikk-pakk!” Mini répatorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat kimérjük, összekeverjük: liszt, fahéj, gyömbér, só, sütőpor.
  2. A sárgarépát megtisztítjuk és finomra reszeljük.
  3. A tojásokat a cukorral kézi robotgéppel habosra keverjük. 
  4. Hozzáadjuk a margarint, a reszelt répát, a narancs reszelt héját, levét és a száraz hozzávalókat, majd fakanállal összekeverjük.
  5. Margarinnal kikent, liszttel kiszórt bögrékbe, kis üvegekbe töltjük a masszát és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.



Elkészítési tipp

Darabokra vágott csokoládéval is dúsíthatjuk.

Tehetünk a tésztához durvára vágott diót, mogyorót, vagy a liszt egy részét helyettesíthetjük őrölt csonthéjasokkal.

Ételallergia tipp

Liszt helyett használhatunk gluténmentes lisztet vagy szénhidrátcsökkentett lisztet is.

Cukor helyett édesíthetjük darált datolyával is.

Vénusz tipp

A Vénusz Vajízű Sütőmargarinnal finom vajas ízzel gazdagítjuk sütinket.