„Mákos boldogság” Mákos-citromos bögrés süti

A mákos bögrés elkészítéséhez szintén csak egy bögre kell, amivel kimérhetőek az alapanyagok. Gyerekjáték elkészíteni, mégis kedves meglepetés lehet a családnak egy hétköznap.

*1 bögre = 2,5 dl

Elő- és elkészítési idő

10 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~436 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral kézi robotgéppel felhabosítjuk, majd hozzákeverjük a Vénusz Sütőmargarint is.
  2. A száraz alapanyagokat (liszt, mák, sütőpor) összekeverjük.
  3. A felvert tojáshoz adjuk a tejfölt, a száraz alapanyagokat és hozzáreszeljük a citrom héját.
  4. 25x30-as sütőformába öntjük és 180 fokos sütőben 30 perc alatt kisütjük.


Elkészítési tipp

A tetejét bevonhatjuk mázzal is, ehhez 15 dkg porcukorhoz adunk kevés citromlevet és a kisült és kihűlt sütire kenjük.

Mák helyett készíthetjük őrölt mandulával vagy dióval is.

A tésztához reszelhetünk egy almát is, így még szaftosabb lesz a tészta.

A citromhéj helyett reszelhetünk bele narancshéjat és a tésztához adhatunk kandírozott narancshéjat is apróra vágva.

Ételallergia tipp

Édesítésre használhatunk alternatív édesítőszereket (eritrit, xilit) vagy mézet is.

Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

A Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint elsősorban azoknak ajánljuk, akik a vanília ízét, illatát és a növényi alapú termékeket kedvelik édes sütemények készítéséhez. Különleges vaníliaízével ritka termék a piacon.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Mákos boldogság” Mákos-citromos bögrés süti

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral kézi robotgéppel felhabosítjuk, majd hozzákeverjük a Vénusz Sütőmargarint is.
  2. A száraz alapanyagokat (liszt, mák, sütőpor) összekeverjük.
  3. A felvert tojáshoz adjuk a tejfölt, a száraz alapanyagokat és hozzáreszeljük a citrom héját.
  4. 25x30-as sütőformába öntjük és 180 fokos sütőben 30 perc alatt kisütjük.



Elkészítési tipp

A tetejét bevonhatjuk mázzal is, ehhez 15 dkg porcukorhoz adunk kevés citromlevet és a kisült és kihűlt sütire kenjük.

Mák helyett készíthetjük őrölt mandulával vagy dióval is.

A tésztához reszelhetünk egy almát is, így még szaftosabb lesz a tészta.

A citromhéj helyett reszelhetünk bele narancshéjat és a tésztához adhatunk kandírozott narancshéjat is apróra vágva.

Ételallergia tipp

Édesítésre használhatunk alternatív édesítőszereket (eritrit, xilit) vagy mézet is.

Vénusz tipp

A Vénusz Vaníliaízű sütőmargarin a vanília ízével és illatával gazdagítja süteményünket.