„Nyár a hétköznapokban” Kókuszos-citromos sütemény

Kis energiabefektetéssel fantasztikus finomságot készíthetünk, mely még egy borús hétfőn is a karibi nyarakat idézi.

*1bögre = 2,5 dl

Elő- és elkészítési idő

10 + 35 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~642 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre kókuszreszelék 
  • 1 tk sütőpor
  • 2 tojás
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin
  • 1,5 dl kefir
  • 1 citrom reszelt héja és facsart leve

  • Díszítés:
  • 5 ek baracklekvár
  • 2-3 ek kókuszreszelék

Elkészítés

  1. A lisztet a kókuszreszelékkel és a sütőporral összekeverjük.
  2. A tojásokat a cukorral és a margarinnal felhabosítjuk, hozzáadjuk a kefirt, a citrom reszelt héját és facsart levét.
  3. Hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, majd tortaformába öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
  4. A tetejére kókuszreszeléket pirítunk száraz serpenyőben. A süteményt még melegen megkenjük baracklekvárral és megszórjuk a kókuszreszelékkel.


Elkészítési tipp

A tetejére piríthatunk kókuszchipset is, amit drogériákban és bio boltokban találhatsz meg.

Kandírozott citromhéjjal is dúsíthatjuk a süteményünket.

Ételallergia tipp

Gluténmentes liszttel a megadott arányokkal készíthetünk süteményt.

Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

A Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint elsősorban azoknak ajánljuk, akik a vanília ízét, illatát és a növényi alapú termékeket kedvelik édes sütemények készítéséhez. Különleges vaníliaízével ritka termék a piacon.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Nyár a hétköznapokban” Kókuszos-citromos sütemény

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a kókuszreszelékkel és a sütőporral összekeverjük.
  2. A tojásokat a cukorral és a margarinnal felhabosítjuk, hozzáadjuk a kefirt, a citrom reszelt héját és facsart levét.
  3. Hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, majd tortaformába öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
  4. A tetejére kókuszreszeléket pirítunk száraz serpenyőben. A süteményt még melegen megkenjük baracklekvárral és megszórjuk a kókuszreszelékkel.



Elkészítési tipp

A tetejére piríthatunk kókuszchipset is, amit drogériákban és bio boltokban találhatsz meg.

Kandírozott citromhéjjal is dúsíthatjuk a süteményünket.

Ételallergia tipp

Gluténmentes liszttel a megadott arányokkal készíthetünk süteményt.

Vénusz tipp

A Vénusz Vaníliaízű sütőmargarint használva nem kell vaníliáscukrot vagy vaníliarudat használnunk, hiszen a finom vaníliás ízt tartalmazza.