„Kedvencünk az áfonya!” Áfonyás-joghurtos sütemény

A kevert sütemények előnye, hogy napokig frissek maradnak, így összeütjük este,de még másnap, harmadnap is szuper tízóraira vagy uzsonnára. A családban pedig mindenki boldog lesz, ha ilyen finomságot kap!

*1bögre = 2,5 dl

Elő- és elkészítési idő

10 + 50 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~426 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 1 bögre cukor
  • csipet só
  • 1,5 bögre Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin
  • 2 bögre liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 bögre kókuszreszelék
  • 5 dl natúr joghurt
  • 4 ek kakaópor
  • 10 dkg aszalt vörös áfonya

Elkészítés

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral robotgép segítségével.
  2. Hozzáadjuk a joghurtot, majd a margarint.
  3. A lisztet a kókuszreszelékkel és a sütőporral elkeverjük, majd a tojásos masszához adjuk.
  4. Beleszórjuk az áfonyát.
  5. Margarinnal kikent, liszttel kiszórt őzgerinc vagy kenyérformába öntjük a massza 2/3-át, a maradékhoz hozzákeverjük a kakaóport, és azt is ráöntjük. 180 fokon 25-30 percig sütjük.


Elkészítési tipp

Kisüthetjük mini kuglóf vagy muffinformában is a tésztát.

Bármilyen aszalt gyümölccsel készíthetjük, különösen finom meggyel.

Joghurt helyett készíthetjük kefirrel vagy tejjel is.

Ételallergia tipp

A lisztet lecserélhetjük csökkentett szénhidráttartalmú lisztre vagy gluténmentesre is.

Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

A Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint elsősorban azoknak ajánljuk, akik a vanília ízét, illatát és a növényi alapú termékeket kedvelik édes sütemények készítéséhez. Különleges vaníliaízével ritka termék a piacon.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Kedvencünk az áfonya!” Áfonyás-joghurtos sütemény

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral robotgép segítségével.
  2. Hozzáadjuk a joghurtot, majd a margarint.
  3. A lisztet a kókuszreszelékkel és a sütőporral elkeverjük, majd a tojásos masszához adjuk.
  4. Beleszórjuk az áfonyát.
  5. Margarinnal kikent, liszttel kiszórt őzgerinc vagy kenyérformába öntjük a massza 2/3-át, a maradékhoz hozzákeverjük a kakaóport, és azt is ráöntjük. 180 fokon 25-30 percig sütjük.



Elkészítési tipp

Kisüthetjük mini kuglóf vagy muffinformában is a tésztát.

Bármilyen aszalt gyümölccsel készíthetjük, különösen finom meggyel.

Joghurt helyett készíthetjük kefirrel vagy tejjel is.

Ételallergia tipp

A lisztet lecserélhetjük csökkentett szénhidráttartalmú lisztre vagy gluténmentesre is.

Vénusz tipp

A Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarinnal a kuglófunk finom vaníliás lesz.