Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

„Nem akarom kidobni a maradékot” Tojásos sonkakrém

A húsvéti sonka újjászületése, tojáskrém formájában.  Ne dobjuk ki, inkább hasznosítsuk! A sonkakrém a reggelizőasztalunk sztárja lesz!

Elő- és elkészítési idő

5 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~225 kCal / adag

Allergének

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 5 tojás
  • 25 dkg főtt sonka
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 nagy ek Vénusz Valódi Vajjal
  • 1 ek majonéz
  • 1 ek mustár
  • frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük.
  2. A sonkát apró kockákra vágjuk, majd hozzákeverjük a majonézt, mustárt, Vénusz Vajvarázslatot és összeturmixoljuk. 
  3. A tojásokat felkockázzuk, az újhagymát karikákra vágjuk és sonkakrémhez keverjük, majd alaposan összedolgozzuk.
  4. Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.


Elkészítési tipp

A sonkakrémet kínálhatjuk magában is, így tojásmentes lesz.

Dúsíthatjuk aszalt paradicsommal, kapribogyóval is a sonkakrémet.

Újhagyma helyett használhatunk a krémhez lilahagymát is.

Vénusz+ Valódi Vajas

Margarin és vaj csökkentett zsírtartalmú keveréke. Zsírtartalom: 60% (növényi olajok és zsírok: 54%, tejzsír: 6%). A Vénusz+ Valódi Vajas keverékben a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. A Vénusz+ Valódi Vajas már közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen kenhető, és kiváló kelléke egy fenséges reggelinek. Különlegességével könnyedén tehet emlékezetessé minden reggelit.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Nem akarom kidobni a maradékot” Tojásos sonkakrém

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük.
  2. A sonkát apró kockákra vágjuk, majd hozzákeverjük a majonézt, mustárt, Vénusz Vajvarázslatot és összeturmixoljuk. 
  3. A tojásokat felkockázzuk, az újhagymát karikákra vágjuk és sonkakrémhez keverjük, majd alaposan összedolgozzuk.
  4. Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.



Elkészítési tipp

A sonkakrémet kínálhatjuk magában is, így tojásmentes lesz.

Dúsíthatjuk aszalt paradicsommal, kapribogyóval is a sonkakrémet.

Újhagyma helyett használhatunk a krémhez lilahagymát is.

Vénusz tipp

A Vénusz Vajvarázslattal 47% valódi vajat tartalmaz, így ízesebb lesz tőle a tojássaláta.