"Ha tökszezon van, használjuk ki!" Sós sütőtöktorta

Ha már itt az ősz és sütőtök szezon van, érdemes minél többféle tökös receptet kipróbálni, hiszen egészséges és szezonális hozzávaló. Ez itt egy különleges sós torta.

Elő- és elkészítési idő

10 + 45 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 642 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 70 dkg sütőtök 
  • 4 egész tojás
  • 15 dkg húsos, füstölt szalonna
  • 15 dkg feta reszelt sajt
  • 8 dkg olívabogyó
  • 8 dkg aszalt paradicsom
  • 3 dkg zsemlemorzsa
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. A sütőtököt sütőben megsütjük.
  2. A szalonnát felkockázzuk, alacsony lángon kisütjük a zsírját, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és az üvegesre pároljuk.
  3. A félbevágott olívabogyókat, a tökpürét, a csíkokra vágott aszalt paradicsomot is hozzákeverjük.
  4. Amikor langyosra hűlt a keverék a felvert tojásokkal és a fetával sajttal összekeverjük.
  5. A tortaformát vékonyan kikenjük olajjal, majd zsemlemorzsával megszórjuk. 
  6. Belesimítjuk a krémet és 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.


Elkészítési tipp

A sajt zsírosabb, jól reszelhető sajt legyen, pl. edami, cheddar, trappista.

Keverhetünk a tésztába pirított csirkekockákat is.

Ételallergia tipp

A tésztába keverhetünk másfajta zöldségeket is, pl. borsót, paprikát, párolt vagy sült sárgarépát.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Ha tökszezon van, használjuk ki!" Sós sütőtöktorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőtököt sütőben megsütjük.
  2. A szalonnát felkockázzuk, alacsony lángon kisütjük a zsírját, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és az üvegesre pároljuk.
  3. A félbevágott olívabogyókat, a tökpürét, a csíkokra vágott aszalt paradicsomot is hozzákeverjük.
  4. Amikor langyosra hűlt a keverék a felvert tojásokkal és a fetával sajttal összekeverjük.
  5. A tortaformát vékonyan kikenjük olajjal, majd zsemlemorzsával megszórjuk. 
  6. Belesimítjuk a krémet és 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.



Elkészítési tipp

A sajt zsírosabb, jól reszelhető sajt legyen, pl. edami, cheddar, trappista.

Keverhetünk a tésztába pirított csirkekockákat is.

Ételallergia tipp

A tésztába keverhetünk másfajta zöldségeket is, pl. borsót, paprikát, párolt vagy sült sárgarépát.

Vénusz tipp

A Vénusz étolaj hazai napraforgómagból készül, melynek gyártásánál odafigyelünk arra, hogy alacsony legyen az ökológiai lábnyomunk.