„Egyenesen a piacról!” Sült zöldségek márványsajtos mártogatóval

A piacon, helyi termelőtől beszerzett zöldségekkel kisebb öko-lábnyomunk lesz. Törekedjünk arra, hogy lokális és szezonális zöldségeket, gyümölcsöket fogyasszunk! 

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 45 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 184 kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Mártogatós:
  • 30 dkg márványsajt
  • 5 dl tejföl

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk.
  2. A krumplit, céklát, hagymát cikkekre vágjuk, a répát hosszában elfelezzük és az olajjal átforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük a zöldségeket, majd 180 fokos sütőben sütni kezdjük őket.
  4. Közben a karfiolt egyben főzni kezdjük, és amikor már bele tudjuk szúrni a villát, akkor kiszedjük, az étolajjal megkenjük és a többi zöldsége közé tesszük sülni.
  5. A sütés végén sózzuk csak őket.
  6. A márványsajtból és a tejfölből sűrű mártogatóst készítünk.


Elkészítési tipp

Érdemes kipróbálni a karalábét is sütve.

Márványsajt helyett készíthetünk mártogatóst füstölt sajtból is.

Az elkészült zöldségeket megszórhatjuk pirított szezámmaggal is.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Egyenesen a piacról!” Sült zöldségek márványsajtos mártogatóval

Hozzávalók

Mártogatós:

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk.
  2. A krumplit, céklát, hagymát cikkekre vágjuk, a répát hosszában elfelezzük és az olajjal átforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük a zöldségeket, majd 180 fokos sütőben sütni kezdjük őket.
  4. Közben a karfiolt egyben főzni kezdjük, és amikor már bele tudjuk szúrni a villát, akkor kiszedjük, az étolajjal megkenjük és a többi zöldsége közé tesszük sülni.
  5. A sütés végén sózzuk csak őket.
  6. A márványsajtból és a tejfölből sűrű mártogatóst készítünk.



Elkészítési tipp

Érdemes kipróbálni a karalábét is sütve.

Márványsajt helyett készíthetünk mártogatóst füstölt sajtból is.

Az elkészült zöldségeket megszórhatjuk pirított szezámmaggal is.

Vénusz tipp

A Vénusz Napraforgó étolaj „ISCC Plus” fenntarthatósági tanúsítvánnyal rendelkezik, így a vele készült ételekkel duplán törődsz a családdal.