"Hazai gazdaságból vásárolok!" Rozmaringos comb sült almával

A hűvösebb őszi estéken fantasztikus hazaérkezni a rozmaringos husi illatára és a sült alma illatára! A családtagok alig várják majd, hogy megkóstolhassák ezt a finomságot!

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 1,5 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 488 kcal

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscomb
  • 4 ág rozmaring
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 fej hagyma
  • 3 dl fehérbor
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • 6 db alma
  • 1 tk fahéj
  • 1 cm gyömbér

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, keresztben bevágjuk, hogy kinyithassuk, mint egy könyvet. Alaposan sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát lereszeljük, és ezzel is bekenjük. A húsba a rozmaringot beletekerjük és megkötözzük.
  2. Egy tepsibe fektetjük a húst, mellészórjuk a cikkekre vágott hagymákat, aláöntjük a bort, alufóliával lezárjuk,  és 200 fokon 1,5 órát sütjük.
  3. Közben elkészítjük sült almát: Az almákat megtisztítjuk és kevés olajon megsütjük, gyömbért reszelünk hozzá, fahéjjal ízesítjük. Ha kell kicsit cukrozzuk.
  4. A húsról levesszük a fóliát, ha kell még a sütőben rápirítunk, az almaraguval tálaljuk.


Elkészítési tipp

A combokat szeletben is süthetjük, azonban egyben sütve sokkal szaftosabb marad.

Kipróbálhatjuk sütőzacskóban is megsütve a combot.

Grillfűszerrel is ízesíthetjük a húst.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Hazai gazdaságból vásárolok!" Rozmaringos comb sült almával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, keresztben bevágjuk, hogy kinyithassuk, mint egy könyvet. Alaposan sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát lereszeljük, és ezzel is bekenjük. A húsba a rozmaringot beletekerjük és megkötözzük.
  2. Egy tepsibe fektetjük a húst, mellészórjuk a cikkekre vágott hagymákat, aláöntjük a bort, alufóliával lezárjuk,  és 200 fokon 1,5 órát sütjük.
  3. Közben elkészítjük sült almát: Az almákat megtisztítjuk és kevés olajon megsütjük, gyömbért reszelünk hozzá, fahéjjal ízesítjük. Ha kell kicsit cukrozzuk.
  4. A húsról levesszük a fóliát, ha kell még a sütőben rápirítunk, az almaraguval tálaljuk.



Elkészítési tipp

A combokat szeletben is süthetjük, azonban egyben sütve sokkal szaftosabb marad.

Kipróbálhatjuk sütőzacskóban is megsütve a combot.

Grillfűszerrel is ízesíthetjük a húst.

Vénusz tipp

A Vénusz étolaj használatával a fenntarthatóságért teszel, hiszen hazai feldolgozású napraforgómagból készül és „ISCC Plus” fenntarthatósági tanúsítvánnyal rendelkezik.