Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

"Őszi lakoma a környék csemegéiből" Szilvával töltött dagadó, petrezselymes burgonyával

Az őszi ételekhez jól passzol a nyári friss gyümölcsökből készült aszalt változat. Ez a dagadó recept aszalt szilvával van töltve.

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 2 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 1126 kcal

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg dagadó
  • 2 zsemle
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 1 hagyma
  • 3+2 ek Vénusz étolaj 
  • 20 dkg bacon
  • frissen őrölt bors
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 kg burgonya

Elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott aszalt szilvát és a vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét. 
  2. A tölteléket összedolgozzuk, sóval, borssal ízesítjük.
  3. A dagadót felszúrjuk, és a töltelékkel betöltjük, majd a szalonnával beburkoljuk. 
  4. 180 fokos sütőben 2 órát fóliával lefedve sütjük, majd fólia nélkül rápirítunk.
  5. A burgonyát megtisztítjuk, puhára főzzük, majd az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Csak a végén sózzuk.

Elkészítési tipp

Aszalt szilva helyett kipróbálhatjuk aszalt áfonyával vagy meggyel.

Keverhetünk a töltelékbe napraforgómagot is.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Őszi lakoma a környék csemegéiből" Szilvával töltött dagadó, petrezselymes burgonyával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott aszalt szilvát és a vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét. 
  2. A tölteléket összedolgozzuk, sóval, borssal ízesítjük.
  3. A dagadót felszúrjuk, és a töltelékkel betöltjük, majd a szalonnával beburkoljuk. 
  4. 180 fokos sütőben 2 órát fóliával lefedve sütjük, majd fólia nélkül rápirítunk.
  5. A burgonyát megtisztítjuk, puhára főzzük, majd az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Csak a végén sózzuk.

Elkészítési tipp

Aszalt szilva helyett kipróbálhatjuk aszalt áfonyával vagy meggyel.

Keverhetünk a töltelékbe napraforgómagot is.

Vénusz tipp

A Vénusz étolaj használatával nem csupán családod boldogságára, hanem a fenntarthatóságra is ügyelsz, mert „ISCC Plus” fenntarthatósági tanúsítvánnyal rendelkezik.