"Diós finomság a sütőből ” Diós kocka

Süssünk az ősz gyümölcseiből, magvaiból! A nagyi diófájáról szedett dióval ez a sütemény is sokkal finomabb lesz.

Elő- és elkészítési idő

5 perc + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 282 kcal

Allergének

Diófélék

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Tészta
  • 4 tojásfehérje
  • 4 dkg liszt
  • 10 dkg dió
  • 1 tk sütőpor
  • 12 dkg porcukor
  • 6 dkg durvára vágott dió
  • 6 dkg mazsola
Krém

Elkészítés

  1. A fehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, míg a cukor fel nem olvad és kemény, szinte vágható lesz a hab.
  2. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a darált diót és óvatosan belekeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire kenjük a tésztát, megszórjuk a beáztatott, lecsepegtetett mazsolával és a dióval. 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, hosszában kettévágjuk a sütit.
  4. A pudingporból és a tejből pudingot főzünk, kihűtjük. Belekeverjük a margarint.
  5. A tejszínt keményre verjük és a pudinghoz adjuk, majd a tésztalapra kenjük.
  6. Hidegen szervírozzuk, másnap.


Elkészítési tipp

A hab-lap könnyen törik, óvatosan bánjunk vele.

Étcsokit is reszelhetünk a tetejére.

Ételallergia tipp

Gluténmentes liszttel is elkészíthetjük.

Vénusz Vajízű Sütőmargarin

A Vénusz Vajízű Sütőmargarint elsősorban sütéshez, édes vagy sós sütemények készítéséhez, valamint azoknak a családoknak ajánljuk, akik a tradicionális ízeket és a növényi alapú termékeket kedvelik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Diós finomság a sütőből ” Diós kocka

Hozzávalók

TésztaKrém

Elkészítés

  1. A fehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, míg a cukor fel nem olvad és kemény, szinte vágható lesz a hab.
  2. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a darált diót és óvatosan belekeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire kenjük a tésztát, megszórjuk a beáztatott, lecsepegtetett mazsolával és a dióval. 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, hosszában kettévágjuk a sütit.
  4. A pudingporból és a tejből pudingot főzünk, kihűtjük. Belekeverjük a margarint.
  5. A tejszínt keményre verjük és a pudinghoz adjuk, majd a tésztalapra kenjük.
  6. Hidegen szervírozzuk, másnap.



Elkészítési tipp

A hab-lap könnyen törik, óvatosan bánjunk vele.

Étcsokit is reszelhetünk a tetejére.

Ételallergia tipp

Gluténmentes liszttel is elkészíthetjük.

Vénusz tipp

Ha Vénusz Vajízű Sütőmargarinnal készítjük, a tortakrém finom vajízű lesz.