“Wohoooo, de finom” Sült kacsacomb tökpürével

A sütőtökszezon egyik legfinomabb főétele a sült kacsacomb tökpürével. Szuper fogás, ha átjönnek a barátok vacsorára, ráadásul a sütőtöktől nem nehéz, így marad hely a desszertnek is.

Elő- és elkészítési idő

5 + 80 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 650 Kcal / adag

Hozzávalók

  • 2 db kacsacomb
  • 4-5 gerezd fokhagyma,
  • 1 ág rozmaring
  • só, bors
  • 1/2 sütőtök 
  • 2-3 ek Vénusz napraforgó étolaj
  • 1 gerezd fokhagyma, 
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • só, bors

Elkészítés

  1. Fogjuk a kacsacombokat, sózzuk, borsozzuk őket. Tegyük tepsibe, dobjunk mellé rozmaringot, fokhagymagerezdeket pucolás nélkül. Fedjük le alufóliával, és süssük 180 fokon 1 órán keresztül, de 45 perc után szedjük le a fóliát, és hagyjuk lepirulni a combokat.
  2. Nyugodtan tegyük be mellé a két darabba vágott tököt, és süssük puhára nagyjából 45 perc alatt. Ha kivettük, húzzuk le a héját, tegyük robotgépbe.
  3. Pirítsuk le az apróra vágott vöröshagymát és az 1 gerezd fokhagymát a Vénusz étolajon, tegyük ezt is a robotgépbe. Sózzuk, borsozzuk a tököt, és alaposan turmixoljuk le, mintha krumplipüré lenne.
  4. A kész kacsacombokkal együtt tálaljuk.


Elkészítési tipp

A pürét készíthetjük fele krumpliból-fele sütőtökből, így kiadósabb lesz a főétel.

Kacsacomb helyett választhatunk libacombot is.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Wohoooo, de finom” Sült kacsacomb tökpürével

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fogjuk a kacsacombokat, sózzuk, borsozzuk őket. Tegyük tepsibe, dobjunk mellé rozmaringot, fokhagymagerezdeket pucolás nélkül. Fedjük le alufóliával, és süssük 180 fokon 1 órán keresztül, de 45 perc után szedjük le a fóliát, és hagyjuk lepirulni a combokat.
  2. Nyugodtan tegyük be mellé a két darabba vágott tököt, és süssük puhára nagyjából 45 perc alatt. Ha kivettük, húzzuk le a héját, tegyük robotgépbe.
  3. Pirítsuk le az apróra vágott vöröshagymát és az 1 gerezd fokhagymát a Vénusz étolajon, tegyük ezt is a robotgépbe. Sózzuk, borsozzuk a tököt, és alaposan turmixoljuk le, mintha krumplipüré lenne.
  4. A kész kacsacombokkal együtt tálaljuk.



Elkészítési tipp

A pürét készíthetjük fele krumpliból-fele sütőtökből, így kiadósabb lesz a főétel.

Kacsacomb helyett választhatunk libacombot is.

Vénusz tipp

Adhatunk a püréhez egy evőkanál Vénusz Vajvarázslatot, így még teltebb ízű lesz.