“Együnk halat!” Fish & Chips

A fish and chips nem éppen klasszikus az itthoni konyhákban. Pedig tökéletes vasárnapi ebéd, nem bonyolultabb a többi rántott dolognál, ráadásul végre halat eszünk.
Elő- és elkészítési idő

15 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~902 kCal / adag

Allergének

Glutén

Hal

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 x 20-25 dkg lepény-, vagy tőkehalfilé
  • 5 dl világos sör
  • 7 g porélesztő
  • 100 g liszt
  • 1,5 l Vénusz Sütőolaj
  • 1 kg krumpli

Elkészítés

  1. Öntsük a sört nagy keverőedénybe, adjuk hozzá a porélesztőt, a lisztet, és keverjük egyenletesre.
  2. Pucoljuk meg a krumplit és vágjuk nagyobb hasábokra. Mossuk át alaposan , majd bő sós vízben főzzük elő 20 percig. Szűrjük le és konyhai papírtörlőn hagyjuk száradni.
  3. Fektessük vágódeszkára a halat, távolítsuk el az esetleges szálkákat a gerincvonal mellől, és papírtörlővel szárítsunk le róla minden nedvességet. Sózzuk be mindkét oldalát.
  4. Magas falú edényben melegítsünk bőséges mennyiségű olajat . 
  5. Süssük aranybarnára 10 perc alatt a krumplit a forró olajban. Szedjük ki, papírtörlőn szárítsuk le, sózzuk.
  6. Finoman forgassuk lisztbe a halszeleteket, mártsuk a sörtésztába, majd 5-6 perc alatt süssük ropogósra az olajban.  Nem kell túlsütni, a hal hamar átsül, és az igazi fish and chips inkább sárgás színű, mint barna. Tegyük papírtörlőre száradni, és tálaljuk forrón.

Elkészítési tipp

Szép sárga lesz a sörtészta, ha egy teáskanál kurkumát keverünk hozzá.

Klasszikus ízesítője az ételnek egy pár kanál ecet a krumplira és a halra.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Együnk halat!” Fish & Chips

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Öntsük a sört nagy keverőedénybe, adjuk hozzá a porélesztőt, a lisztet, és keverjük egyenletesre.
  2. Pucoljuk meg a krumplit és vágjuk nagyobb hasábokra. Mossuk át alaposan , majd bő sós vízben főzzük elő 20 percig. Szűrjük le és konyhai papírtörlőn hagyjuk száradni.
  3. Fektessük vágódeszkára a halat, távolítsuk el az esetleges szálkákat a gerincvonal mellől, és papírtörlővel szárítsunk le róla minden nedvességet. Sózzuk be mindkét oldalát.
  4. Magas falú edényben melegítsünk bőséges mennyiségű olajat . 
  5. Süssük aranybarnára 10 perc alatt a krumplit a forró olajban. Szedjük ki, papírtörlőn szárítsuk le, sózzuk.
  6. Finoman forgassuk lisztbe a halszeleteket, mártsuk a sörtésztába, majd 5-6 perc alatt süssük ropogósra az olajban.  Nem kell túlsütni, a hal hamar átsül, és az igazi fish and chips inkább sárgás színű, mint barna. Tegyük papírtörlőre száradni, és tálaljuk forrón.


Elkészítési tipp

Szép sárga lesz a sörtészta, ha egy teáskanál kurkumát keverünk hozzá.

Klasszikus ízesítője az ételnek egy pár kanál ecet a krumplira és a halra.

Vénusz tipp

A sütéshez használjunk Vénusz Sütőolajat, amelyben antioxidáns tartalmának köszönhetően nehezebben ég oda az étel, és szűrés után újra felhasználható.