„Sonkából levesbetét” Borsókrémleves leveles tésztába göngyölt sonkával

A krémlevesek levesbetétjeként jól hasznosítható a maradék húsvéti sonka. Tekerjük leveles tésztába és különleges levesbetétet kapunk! 

Elő- és elkészítési idő

5 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~342 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma 
  • 3 ek Vénusz D-vitamin étolaj
  • 1 kg mirelit zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejszín 
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél citrom leve
  • Frissen őrölt bors

Leveles tésztába göngyölt sonka:

  • 1 rúd leveles tészta
  • 20 dkg sonka
  • 2 ek pesto
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  • A hagymát megpucoljuk, megmossuk, finomra vágjuk és az olajon megfonnyasztjuk.
  • A borsót hozzáadjuk, 6 dl vízzel felengedjük, majd negyed órán keresztül főzzük, míg a borsó megpuhul.
  • A fokhagymát belereszeljük, hozzáadjuk a tejszínt, a citrom facsart levét és ollóval belevagdossuk a petrezselymet.
  • Botmixerrel leturmixoljuk, majd főzzük még 5 percig. Ekkor sózzuk, borsozzuk.
  • Közben a leveles tésztát kiterítjük, 8 cm vékony csíkokra vágjuk. A csík aljára pestot kenünk és rátesszük az apróra vágott sonkát, majd háromszög alakban felhajtjuk.
  • Tojással lekenjük, 180 fokos sütőben pirosra sütjük.

Elkészítési tipp

A borsólevest készíthetjük friss vagy fagyasztott borsóból is.

A tejszínt cserélhetjük tejfölre vagy natúr joghurtra is.

Ételallergia tipp

A tejszínt elhagyhatjuk laktózérzékenység esetén.

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Sonkából levesbetét” Borsókrémleves leveles tésztába göngyölt sonkával

Hozzávalók

Leveles tésztába göngyölt sonka:

Elkészítés



Elkészítési tipp

A borsólevest készíthetjük friss vagy fagyasztott borsóból is.

A tejszínt cserélhetjük tejfölre vagy natúr joghurtra is.

Ételallergia tipp

A tejszínt elhagyhatjuk laktózérzékenység esetén.

Vénusz tipp

A Vénusz D-vitamin étolaj azért is klassz, mert D-vitamin tartalmának köszönhetően hozzájárul a csontok és fogak egészségéhez.