“Ezt meg is eheted!“ Bajuszpálcika

A halloween a beöltözésről szól, de ha nincs kedvünk jelmezbe bújni, készíthetünk magunknak vicces ehető “álarcot” is. Ezekhez a kedves bajuszokhoz nem kell más, mint egy kis tészta, pálcika, és némi csoki a díszítéshez. Csak nehogy megegyük mindet a buli kezdetéig.

Elő- és elkészítési idő

50 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 550 Kcal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mérjük ki a lisztet és a cukrot, öntsük össze egy keverőtálba a sóval és a tojássárgájával együtt. Tegyük hozzá a Vénuszt, majd gyúrjunk belőle tésztát.
  2. Ha összeállt, fél órára tegyük hűtőbe.
  3. Eközben kemény papírból vágjunk ki különböző vicces bajusz formákat. Ezeket fogjuk körbevágni majd a tésztából.
  4. Ha a tészta hűlt kicsit, lisztezett pulton nyújtsuk ki körülbelül fél cm vastagságúra és vágjuk ki belőle a bajusz formákat. Számoljuk párosával őket, a pálcikát tegyük két kiszaggatott bajusz közé, majd nyomkodjuk rá úgy, hogy jól tartsa meg a pálcákat.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 170 fokon süssük készre a tésztát.
  6. Közben reszeljünk le egy céklát, nyomkodjuk ki a levét. Keverjünk össze 2-3 kanál cékla levét 100 g porcukorral, amíg sűrű krémet nem kapunk.
  7. Olvasszuk meg vízgőz felett a tejcsokit.
  8. Ha kicsit kihűlt, jöhet a festés. Kenjük le a bajuszokat a céklás sűrű porcukorral és a csokival. Utóbbiba húzhatunk pálcikával mintákat is. Hagyjuk megdermedni kicsit és már kész is a jelmez!


Elkészítési tipp

Használhatunk étcsokit vagy fehér csokit is a bajuszokhoz.

Díszíthetjük apró színes gyöngyökkel és cukormázzal is.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ezt meg is eheted!“ Bajuszpálcika

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mérjük ki a lisztet és a cukrot, öntsük össze egy keverőtálba a sóval és a tojássárgájával együtt. Tegyük hozzá a Vénuszt, majd gyúrjunk belőle tésztát.
  2. Ha összeállt, fél órára tegyük hűtőbe.
  3. Eközben kemény papírból vágjunk ki különböző vicces bajusz formákat. Ezeket fogjuk körbevágni majd a tésztából.
  4. Ha a tészta hűlt kicsit, lisztezett pulton nyújtsuk ki körülbelül fél cm vastagságúra és vágjuk ki belőle a bajusz formákat. Számoljuk párosával őket, a pálcikát tegyük két kiszaggatott bajusz közé, majd nyomkodjuk rá úgy, hogy jól tartsa meg a pálcákat.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 170 fokon süssük készre a tésztát.
  6. Közben reszeljünk le egy céklát, nyomkodjuk ki a levét. Keverjünk össze 2-3 kanál cékla levét 100 g porcukorral, amíg sűrű krémet nem kapunk.
  7. Olvasszuk meg vízgőz felett a tejcsokit.
  8. Ha kicsit kihűlt, jöhet a festés. Kenjük le a bajuszokat a céklás sűrű porcukorral és a csokival. Utóbbiba húzhatunk pálcikával mintákat is. Hagyjuk megdermedni kicsit és már kész is a jelmez!



Elkészítési tipp

Használhatunk étcsokit vagy fehér csokit is a bajuszokhoz.

Díszíthetjük apró színes gyöngyökkel és cukormázzal is.

Vénusz tipp

Ha Vénusz Sütőmargarinnal készítjük, a tészta laktózmentes lesz, és ha nem tejcsokival díszítjük, a laktózérzékenyek is fogyaszthatják majd.