Fekete üst - Fekete bab krémleves

A halloween tökéletes arra, hogy ezt a varázslatos, de félelmetes külsejű fekete bab alapú levest elkészítsük. Üstöket elő, kotyvasztásra fel!

Elő- és elkészítési idő

10 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 260 Kcal / adag

Hozzávalók

  • 2 konzerv fekete bab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 6-7 dl víz
  • 1 ek füstölt paprika
  • 100 g kolbász
  • friss koriander

Elkészítés

  1. Egy fazékban melegítsünk  Vénusz étolajat,   pirítsuk meg rajta az apróra vágott vöröshagymát és a lapjára szelt fokhagymát. Amint egy kis színt kapnak, húzzuk félre, keverjük hozzá a füstölt paprikát.
  2. Öntsük hozzá az egyik konzerv fekete babot és a vizet, főzzük össze 10 perc alatt, majd botmixerrel turmixoljuk simára.
  3. Öntsük hozzá a másik konzerv babot a levével együtt, főzzük fel újra.
  4. Közben egy serpenyőben pirítsuk le a vékonyra vágott kolbászkarikákat, és ha kész a leves ezzel, és friss korianderrel tálaljuk.


Elkészítési tipp

Konzerv bab helyett természetesen jó a száraz fekete bab is. Ilyenkor hosszabb ideig kell főzni a babot, vagy akár elő is áztathatjuk.

Kolbász nélkül vegetariánus a levesünk.

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Fekete üst - Fekete bab krémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy fazékban melegítsünk  Vénusz étolajat,   pirítsuk meg rajta az apróra vágott vöröshagymát és a lapjára szelt fokhagymát. Amint egy kis színt kapnak, húzzuk félre, keverjük hozzá a füstölt paprikát.
  2. Öntsük hozzá az egyik konzerv fekete babot és a vizet, főzzük össze 10 perc alatt, majd botmixerrel turmixoljuk simára.
  3. Öntsük hozzá a másik konzerv babot a levével együtt, főzzük fel újra.
  4. Közben egy serpenyőben pirítsuk le a vékonyra vágott kolbászkarikákat, és ha kész a leves ezzel, és friss korianderrel tálaljuk.



Elkészítési tipp

Konzerv bab helyett természetesen jó a száraz fekete bab is. Ilyenkor hosszabb ideig kell főzni a babot, vagy akár elő is áztathatjuk.

Kolbász nélkül vegetariánus a levesünk.

Vénusz tipp

A Vénusz Immuno étolajjal, D-vitamin tartalmának köszönhetően, hozzájárulhatunk az immunrendszer normál működéséhez.