“Rá sem mertek nézni” Mozzarella szemgolyók

Mi mást is lehetne enni előételnek, vagy uzsonnának halloweenkor, mint bizarr szemgolyószerű mozzarellát? Villámgyorsan elkészül, és garantáltan sikert aratunk vele a gyerekvendégeink körében!

Elő- és elkészítési idő

10 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 145 Kcal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 csomag mini mozzarella
  • 5 dkg fekete olajbogyó
  • 5 dkg zöld olajbogyó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 400 g hámozott darabolt paradicsom
  • 5 dkg aszalt paradicsom

Elkészítés

  1. Magas falú edényben futtassuk meg a feldarabolt fokhagymát az olajon. Adjuk hozzá a paradicsomot az aszalt paradicsommal, forraljuk fel, majd botmixerrel pürésítsük le egészen.
  2. Mély tányérban terítsük el a paradicsomszószt, helyezzük bele a lecsepegtetett mozzarella golyókat. 
  3. Vágjuk karikákra a zöld magozott olajbogyót, és nyomjuk bele a mozzarellákba, ez lesz szemgolyó szivárványhártyája. A belsejéhez használjunk apróra darabolt fekete olajbogyót.
  4. Tálaljuk fogpiszkálókkal a bizarr előételt!


Elkészítési tipp

Nem muszáj olajbogyót használnunk, kreatívan kialakíthatjuk a szemgolyót más színes zöldségekkel is!

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

721 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Rá sem mertek nézni” Mozzarella szemgolyók

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben futtassuk meg a feldarabolt fokhagymát az olajon. Adjuk hozzá a paradicsomot az aszalt paradicsommal, forraljuk fel, majd botmixerrel pürésítsük le egészen.
  2. Mély tányérban terítsük el a paradicsomszószt, helyezzük bele a lecsepegtetett mozzarella golyókat. 
  3. Vágjuk karikákra a zöld magozott olajbogyót, és nyomjuk bele a mozzarellákba, ez lesz szemgolyó szivárványhártyája. A belsejéhez használjunk apróra darabolt fekete olajbogyót.
  4. Tálaljuk fogpiszkálókkal a bizarr előételt!



Elkészítési tipp

Nem muszáj olajbogyót használnunk, kreatívan kialakíthatjuk a szemgolyót más színes zöldségekkel is!

Vénusz tipp

A Vénusz Immuno étolajjal, D-vitamin tartalmának köszönhetően, hozzájárulhatunk az immunrendszer normál működéséhez.