Boszi puding - Mentás pohárkrém

Boszorkányosan finom frissítő csemege ez a pohárkrém, ami a mentától halványzöld lesz, a pirított kekszmorzsától pedig ropogós!

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 3 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~ 390 Kcal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 dl tejszín
  • 60 g cukor
  • marék friss mentalevél
  • 1 lime lereszelt héja és leve
  • 5 zselatinlap
  • 3,5 dl joghurt
  • 1 dl tejföl
  • 100 g háztartási keksz
  • 25 g porcukor 
  • 2 ek Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

Elkészítés

  1. Konyhai aprítógépben daraboljuk össze a kekszet a porcukorral és a margarinnal amíg finom szemcsés lesz. Teflonserpenyőben pirítsuk át a darát, amíg a cukor elkezd karamellizálódni. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
  2. Forraljuk fel a tejszínt a cukorral. Ha forr, tegyük bele a mentaleveleket, majd az egészet turmixoljuk le alaposan. Szűrjük le, hogy eltávolítsuk a kis mentadarabokat!
  3. Áztassuk be a zselatinlapokat hideg vízben 5 percre. Keverjük el csomómentesen a forró tejszínben.
  4. Adjuk a joghurtot és a tejfölt a tejszínhez, keverjük bele a lime lereszelt héját és a levét.
  5. Adagoljuk poharakba a pudingot és tartsuk hűtőszekrényben amíg kidermed. Tálaláskor szórjuk meg a pirított kekszmorzsával a tetejét.


Elkészítési tipp

Adjunk pár kanál zöldteaport a tejszínhez, és még szebb lesz a színe a desszertnek!

Önthetjük szilikonformába is a pudingot. Nyomkodjuk le a kekszmorzsát a forma aljába, és öntsük erre a joghurtos krémet. Ha megdermedt csak ki kell fordítanunk a formából.

Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

A Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint elsősorban azoknak ajánljuk, akik a vanília ízét, illatát és a növényi alapú termékeket kedvelik édes sütemények készítéséhez. Különleges vaníliaízével ritka termék a piacon.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Boszi puding - Mentás pohárkrém

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Konyhai aprítógépben daraboljuk össze a kekszet a porcukorral és a margarinnal amíg finom szemcsés lesz. Teflonserpenyőben pirítsuk át a darát, amíg a cukor elkezd karamellizálódni. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
  2. Forraljuk fel a tejszínt a cukorral. Ha forr, tegyük bele a mentaleveleket, majd az egészet turmixoljuk le alaposan. Szűrjük le, hogy eltávolítsuk a kis mentadarabokat!
  3. Áztassuk be a zselatinlapokat hideg vízben 5 percre. Keverjük el csomómentesen a forró tejszínben.
  4. Adjuk a joghurtot és a tejfölt a tejszínhez, keverjük bele a lime lereszelt héját és a levét.
  5. Adagoljuk poharakba a pudingot és tartsuk hűtőszekrényben amíg kidermed. Tálaláskor szórjuk meg a pirított kekszmorzsával a tetejét.



Elkészítési tipp

Adjunk pár kanál zöldteaport a tejszínhez, és még szebb lesz a színe a desszertnek!

Önthetjük szilikonformába is a pudingot. Nyomkodjuk le a kekszmorzsát a forma aljába, és öntsük erre a joghurtos krémet. Ha megdermedt csak ki kell fordítanunk a formából.