„Ha megvan a kezdősebesség, minden menni fog” Granola házilag

Nagyjából 20 perc időbefektetéssel hetekre feltölthetjük a reggeli müzlis üvegünket. Ropogós magvak, tápláló pelyhek és aszalványok alkotják a legfinomabb granolát.

Elő- és elkészítési idő

5 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 386 kcal

Allergének

Diófélék

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 20 dkg zabpehely
  • 20 dkg olajos mag vegyesen (mogyoró, dió, mandula, napraforgó mag, tökmag, szezámmag stb)
  • 5 ek kókuszreszelék
  • 3 ek barna nádcukor
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 10 dkg méz
  • 2 ek Vénusz napraforgó étolaj

Elkészítés

  1. A zabpelyhet az olajos magvakkal összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a műszereket, a mézet és az olajat. Szükség szerint adhatunk hozzá 1 dl vizet is.
  2. A keveréket sütőpapírral borított sütőlemezre terítjük, majd 170 fokos sütőben 10 percenként átkeverjük. Az utolsó 10 percnél keverjük bele a kókuszreszeléket is. Összesen 40 percig sütjük.
  3. Ha kihűlt, üvegben vagy jól záródó dobozban tároljuk.


Elkészítési tipp

A magvakat tetszőlegesen variálhatjuk.

Zabpehely mellett használhatunk más magpelyheket is (pl. lenmag)

Ételallergia tipp

Nádcukor és méz helyett használhatunk alternatív édesítőszereket is.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

706 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Ha megvan a kezdősebesség, minden menni fog” Granola házilag

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpelyhet az olajos magvakkal összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a műszereket, a mézet és az olajat. Szükség szerint adhatunk hozzá 1 dl vizet is.
  2. A keveréket sütőpapírral borított sütőlemezre terítjük, majd 170 fokos sütőben 10 percenként átkeverjük. Az utolsó 10 percnél keverjük bele a kókuszreszeléket is. Összesen 40 percig sütjük.
  3. Ha kihűlt, üvegben vagy jól záródó dobozban tároljuk.



Elkészítési tipp

A magvakat tetszőlegesen variálhatjuk.

Zabpehely mellett használhatunk más magpelyheket is (pl. lenmag)

Ételallergia tipp

Nádcukor és méz helyett használhatunk alternatív édesítőszereket is.

Vénusz tipp

A Vénusz napraforgó étolajjal ropogósra sülnek a magvak!