„Formabontó húsvéti leves” - Babkrémleves sonkával

A csülkös bableves ízei érezhetőek ebben a levesben, azonban egészen új formában jelenik meg mindez. Ha készítenénk valami formabontót az ünnepre, ez a leves legyen az!

Elő- és elkészítési idő

10 + 45 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~386 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 nagy fej hagyma 
  • 4 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • 80 dkg fehérbab konzerv vagy ugyanennyi fagyasztott fehérbab
  • Frissen őrölt bors
  • 2 babérlevél
  • Kevés őrölt szerecsendió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve vagy ecet
  • 2 dl tejföl
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 30 dkg füstölt csülök
  • 2 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.  A fazekat lángra tesszük és melegíteni kezdjük, majd hozzáadjuk az olajat és beleszórjuk a felvágott hagymát. Üvegesre pároljuk és ezt követően beletesszük a fehérbabot.
  2. Felöntjük alaplével (vagy vízzel), belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a babérlevelet és puhára főzzük a babot.
  3. A babérlevelet kivesszük, majd leturmixoljuk. Citrom levével és joghurttal savanyítjuk, sózzuk-borsozzuk.
  4. Alaplé/víz hozzáadásával állíthatjuk be a sűrűségét. Szerecsendiót reszelünk rá.
  5. A csülköt 1 éjszaka hideg vízben kiáztatjuk. Majd megmossuk, fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel.
  6. Babérlevelet és megtisztított fokhagymákat teszünk a főzővízbe, majd lefedve 2-3 óra alatt puhára főzzük. Akkor jó, ha a csont könnyedén kifordul belőle.
  7. A csülköt kis darabokra vagdossuk és levesbetétként kínáljuk. 

Elkészítési tipp

Cukorbetegség esetén figyeljünk a konzerv cukortartalmára!

Tarkababból is elkészíthetjük a levest.

Ételallergia tipp

Érzékenység esetén a tejföl elhagyható.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Formabontó húsvéti leves” - Babkrémleves sonkával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.  A fazekat lángra tesszük és melegíteni kezdjük, majd hozzáadjuk az olajat és beleszórjuk a felvágott hagymát. Üvegesre pároljuk és ezt követően beletesszük a fehérbabot.
  2. Felöntjük alaplével (vagy vízzel), belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a babérlevelet és puhára főzzük a babot.
  3. A babérlevelet kivesszük, majd leturmixoljuk. Citrom levével és joghurttal savanyítjuk, sózzuk-borsozzuk.
  4. Alaplé/víz hozzáadásával állíthatjuk be a sűrűségét. Szerecsendiót reszelünk rá.
  5. A csülköt 1 éjszaka hideg vízben kiáztatjuk. Majd megmossuk, fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel.
  6. Babérlevelet és megtisztított fokhagymákat teszünk a főzővízbe, majd lefedve 2-3 óra alatt puhára főzzük. Akkor jó, ha a csont könnyedén kifordul belőle.
  7. A csülköt kis darabokra vagdossuk és levesbetétként kínáljuk. 


Elkészítési tipp

Cukorbetegség esetén figyeljünk a konzerv cukortartalmára!

Tarkababból is elkészíthetjük a levest.

Ételallergia tipp

Érzékenység esetén a tejföl elhagyható.

Vénusz tipp

Levesünket készíthetjük Vénusz D-vitamin étolajjal is, mely D-vitamin tartalmának köszönhetően hozzájárul a csontok és fogak egészségéhez!